Přeju si drastická opatření. Ať si pražská smetánka doma čte, vzkazuje Zeman

Miloš Zeman zhodnotil výsledky voleb v Partii Terezii Tománkové.

PARTIE Terezie Tománkové 4.10.2020

Opatření proti koronaviru by měla být drastická, prohlásil prezident Miloš Zeman v nedělní Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS. Pražská smetánka by podle něj měla přestat chodit do nočních klubů, zůstat raději doma a číst si.

„Přál bych si, aby opatření byla drastická v zájmu zachování zdraví našich občanů,“ prohlásil Miloš Zeman v nedělní Partii.

Reagoval tak na dotaz, zda souhlasí s vyhlášením nouzového stavu, který bude v Česku platit od pondělí.

Zároveň na dálku prosil ministra zdravotnictví Romana Prymulu, aby zachoval státní svátek 28. října a oslavy s ním spojené. Sám Prymula by měl ve státní svátek dostat ocenění.

Vláda podle Zemana udělala chybu, když v létě nezavedla povinné roušky. Babiš podle prezidenta nyní chybu přiznal.

Prezident dodal, že podle něj hrozí karanténa celých měst. „Obávám se, že ano. Ale lidé by museli vědět, že to je časově omezené, třeba na těch 14 dní, aby nehysterčili,“ prohlásil prezident.

Ať si pražská smetánka čte, bude vzdělanější

Zeman si rýpnul i do některých obyvatel Prahy. Doporučil jim, ať jsou doma a raději si čtou.

„Jsem pro razantní opatření. Myslím si, i když je to okrajová maličkost, že když pražská smetánka nebude měsíc chodit do nočních klubů à la Techtle Metle, a bude si místo toho číst knihy, jak doporučil profesor Prymula, možná se zvýší její vzdělanost,“ prohlásil prezident.

Česko od pondělí čeká nouzový stav, který je vyhlášen na 30 dnů. S tím jsou spojená i opaření jako uzavření středních škol, ale zatím pouze na 14 dnů.

Tagy: