Agresivní řidič v Praze srazil strážníka. Při zatýkání mu museli rozbít okénka

Muž v Praze srazil strážníka

Agresivní řidič najel v Praze na strážníka

Agresivní řidič najel v Praze na strážníka a pak se snažil zmizet. Šoféra nejspíš vytočilo, že musel stát kvůli porouchanému autu v koloně. Honičku absolvoval v protisměru i na chodníku, nakonec ale skončil v poutech. Hrozí mu i vězení.

Šokující případ se stal strážníkům v Praze. Právě pomáhali v ulici Na Petřinách řidiči, kterému se porouchalo auto. Jenže jiný šofér nevydržel čekat v koloně a nervózně troubil. A nepřestal ani po upozornění na přestupkové chování, zamkl se ve voze a odmítal se strážníky komunikovat.

„Z ničeho nic se ten chlap rozjel proti mně a já jsem se smýknul po pravém kraji té haupny a jak jel, tak mě chytlo pravý zrcátko a to mě dva, tři metry táhlo,“ popsal strážník, na kterého muž najel.

Muž nezastavil, naopak pokračoval v jízdě, a proto se ho strážníci rozhodli pronásledovat. Agresor vyrazil na sídliště, dokonce i v protisměru, nakonec ujížděl zhruba dva kilometry. Honička skončila v Ankarské ulici, kde mu strážnici zablokovali cestu.

„Dřív, než se mu zase podařilo odjet, jsme mu rozbili okýnka u auta, kolega ho vytáhnul z vozidla a já jsem mu nasadil pouta,“ popsal zásah strážník.

Záchranka nakonec městského policistu, na kterého šofér najel, odvezla do nemocnice a teď je v pracovní neschopnosti. Policie případ prošetřuje jako násilí proti úřední osobě. Agresivnímu řidiči hrozí až šestiletý trest vězení.

Tagy: