Brutální útok v Brně: Agresoři útočili na mladíka kladivem, okradli ho o výhru z automatů

Ruka s kladivem

Policie řeší brutální napadení v Brně

Případ brutálního napadení a následné loupeže vyšetřují kriminalisté v Brně. Pachatelé tam měli kladivem zaútočit na mladého muže. Následně mu vzali několik desítek tisíc korun a z místa utekli.

Podle informací Krimi zpráv začal celý incident výhrou na automatech. Mladý muž nejspíše doplatil na špatný výběr kamarádů, kteří si všimli, že má u sebe hodnotnou sumu peněz. Začali poté spřádat plán, jak ho o jeho finance připravit.

Útočníci nejprve mladíka vylákali ven a následně odvezli autem na odlehlé parkoviště nacházející se poblíž Brna. „Když jsme měli vyjet, dostal jsem v zaparkovaným autě ránu kladivem. Začal jsem ztrácet vědomí,“ vylíčil Krimi zprávám napadený muž, který si přeje zůstat v anonymitě.

Zprávu o napadení potvrdil také policejní mluvčí Jihomoravského kraje. „Jihomoravští kriminalisté v současné době vyšetřují násilný trestný čin, který se odehrál koncem února u Šlapanic na kopci Žuráň, kdy poškozeného muže zezadu zákeřně napadl neznámý pachatel a následně ho připravil o větší finanční obnos,“ uvedl mluvčí Petr Vala.

Jeden z agresorů měl otřeseného mladíka zbít a připravit o zhruba 70 tisíc korun. Následně ho útočníci nechali na odlehlém parkovišti a z místa ujeli. „Snažil jsem se doplazit k zaparkovaným autům. Křičel jsem, ale nikdo mě neslyšel,“ vylíčil napadený.

Napadený skončil v nemocnici

Ležícího mladíka volajícího o pomoc si nakonec všimli lidé, kteří místem projížděli a okamžitě přivolali pomoc. Tím mu možná zachránili život. „Byl silně podchlazený a také měl na více částech těla poranění. My jsme pacienta ošetřili a převezli ho k další péči na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno,“ popsala mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Tam napadený mladík strávil několik dnů a podstoupil i operaci. Podle informací Krimi zpráv už policisté vědí, kdo na něj zaútočil. Případ zatím kriminalisté vyšetřují jako loupež, není ale vyloučené, že případné obvinění ještě rozšíří o další trestné činy.

Tagy: