Psycholog o vraždě chlapce na Klatovsku: Pokud ho zabil otec, potrestal hlavně sám sebe

Na Klatovsku zavraždili teprve 14letého chlapce.

Co může rodiče dovést k vraždě dítěte?

Klatovští kriminalisté dál pracují na vyřešení případu vraždy teprve 14letého chlapce. Podle dosavadních výsledků vyšetřování má mít jeho smrt na svědomí vlastní otec. Štáb CNN Prima NEWS mluvil s psychologem Karlem Humhalem, který objasnil, co může rodiče k takovému činu dovést.

Kriminalisté zatím drží detaily o smrti nezletilého chlapce pod pomyslnou pokličkou. Hlavním aktérem celého případu ale zřejmě bude otec mrtvého mladíka. Krátce poté, co jeho syn vydechl naposledy, se totiž měl pokusit o sebevraždu, avšak neúspěšně. V tuto chvíli by o něj měli dál pečovat lékaři plzeňské nemocnice. Podle informací CNN Prima NEWS zůstává dal hlavním podezřelým.

„Agrese otců vůči synům jsou vybuzovány tím, že otec vidí na vlastním dítěti prvky chovaní, které sám na sobě odsuzuje,“ uvedl psycholog Karel Humhal.

Otec tím trestá především sebe

Chlapec přitom podle sousedů žil jen se svým otcem a prarodiči. Případy, kdy některý z rodičů sáhne na vlastní dítě, přitom bohužel nejsou ničím výjimečným. Většinou jde o zkrat. „Člověk se dostává do situace, kdy se neovládá,“ vysvětlil Humhal.

Krátký afekt ale potom mívá nedozírné následky. „Otec, který se dopustí takového činu, tím trestá především sám sebe,“ řekl psycholog.

O co šlo v aktuálním případu z Klatovska, zřejmě policie ozřejmí v následujících týdnech. Kriminalisté čekají, až budou moci vyslechnout právě otce zavražděného chlapce.

Tagy: