Vážná havárie u Krásného Lesa: Při srážce kamionu, autobusu a auta se zranilo šest lidí

Silnici I/13 u Krásného Lesa nedaleko Frýdlantu na Liberecku uzavřela ve čtvrtek ráno nehoda autobusu, nákladního a osobního automobilu. Z 25 účastníků nehody se šest lidí zranilo, z toho pět záchranáři převezli do nemocnice a jednoho ošetřili na místě, uvedli na síti X krajští hasiči. Silnice první třídy byla po nehodě téměř pět hodin uzavřená. Provoz se podařilo obnovit kolem 11:20, řekl krajský policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Při srážce tří vozidel utrpěli čtyři lidé středně těžká zranění, jeden člověk lehká. Všichni byli při vědomí a skončili na traumacentru liberecké nemocnice, řekl mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Ostatní účastníky nehody zkontrolovali záchranáři na místě a evakuační autobus je poté převezl do Frýdlantu.

K TÉMATU: Děsivá srážka na Slovensku: Kamion doslova sešrotoval renault, zpěvák Braňo neměl šanci

Nehoda se podle mluvčího policie stala krátce po 6:30 na silnici z Frýdlantu na Arnoltice. Podle prvních informací se osobní vůz pravděpodobně při předjíždění srazil s protijedoucím nákladním vozem a poté ještě narazil do autobusu, v němž v tu chvíli cestovalo téměř 30 lidí. „Dechové zkoušky na alkohol u řidičů byly negativní,“ dodal Robovský.

„Krátce po půl sedmé ráno byly jednotky ze stanice HZS Raspenava a JSDH Frýdlant povolány k dopravní nehodě autobusu, nákladního a osobního automobilu na silnici I/13 do Krásného Lesa,“ uvedli liberečtí hasiči na sociální síti X. Řidiče osobního automobilu museli z vozu vyprostit, pro účastníky nehody vyslali evakuační autobus.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kolona obrněných pandurů se srazila s osobním autem na dálnici D6. Čtyři vojáci jsou zranění

Tagy: