Dostat lidi do přírody a protáhnout si nohy. To je Česky pěšky Krásnou Lípou

Protáhnout si tělo a vyrazit do přírody, to je smysl celé akce.

Dostat lidi do přírody a protáhnout si nohy. To je Česky pěšky Krásnou Lípou

Deset různých pochodů v různých koutech Česka. Takový je čtvrtý ročník projektu Česky pěšky. My vás teď vezmeme na výpravu do Krásné Lípy na Děčínsku, kam zamířily stovky turistů, mezi nimi především rodiny s dětmi. A užili si to všichni, děti i dospělí.

Dostat lidi do přírody a pořádně protáhnout tělo. To jsou cíle projektu Česky pěšky, který organizují Česká podnikatelská pojišťovna a Klub českých turistů. V Krásné Lípě se zážitkový pochod nesl v duchu pohádek. Účastníci pohádkového lesa si mohou zvolit dvě trasy pochodu — dvoukilometrovou nebo sedmikilometrovou. Na každé z nich jsou stanoviště s pohádkovými bytostmi. „My jsme si zvolili dlouhou trasu, já chtěl jít krátkou, ale on chtěl jít dlouhou, aby měl všechny postavičky. Plní se různé úkoly, sbíráme razítka a v cíli dostane nějakou odměnu,“ vykládá v pořadu Prima Česko jeden z účastníků.

Pohyb s odměnou

„V našem stánku se lidé mohou zúčastnit dlouhodobé soutěže a zároveň si mohou i dnes něco vylosovat z našich cen,“ vykládá Šárka Soukupová, která se akce zúčastnila jako pracovnice projektu Česky pěšky s ČPP.

Mezi úkoly v pohádkovém lese nechybělo skládání puzzle, ani náročný boj se zlým drakem. Kdo chtěl, mohl si vyzkoušet poskytnout první pomoc nebo se nechat na památku zvěčnit ve fotokoutku.

„Pohádkový les a staročeský jarmark máme u nás v Krásné Lípě již 38 let. Tím, že jsme centrum Českého Švýcarska, dáváme si hodně záležet na tom, aby se sem návštěvníci vraceli, poznávali nová místa,“ říká místostarostka Krásné Lípy Jana Drobečková.

Na další pochod Česky pěšky se bude možné vydat 14. září do Lanškrouna v podhůří Orlických hor.

Tagy:
les příroda projekt Lanškroun Česko Komerční sdělení Krásná Lípa okres Děčín Klub českých turistů Národní park České Švýcarsko Česká podnikatelská pojišťovna