Miminko v umělém spánku, máma těžce zraněná. V Holešovicích po nehodě zřejmě zpomalí řidiče

Vážná dopravní nehoda v pražských Holešovicích povede s největší pravděpodobností k omezení rychlosti. Na přechodu pro chodce zde došlo k vážnému střetu maminky s kočárkem a auta, do kterého zezadu vrazilo jiné. Žena utrpěla těžké zranění a miminko skončilo v umělém spánku. V reakci na nehodu se okamžitě ozval starosta městské části Prahy 7 Jan Čižinský (Praha Sobě), načež došlo k žádosti o omezení maxima na třicet kilometrů v hodině.

Přesné příčiny tragického incidentu, který se udál mezi ulicemi Janovského a Veletržní, policie stále zjišťuje. „Podle prvotních informací došlo k nehodě pravděpodobně tak, že řidič pouštěl ženu s kočárkem na přechodu a druhý do něj zezadu narazil, čímž následně došlo také ke střetu se ženou a kočárkem,“ řekl policejní mluvčí Richard Hrdina pro Blesk.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivá noční nehoda v Praze: Dva mladíci přišli o život, autem narazili do semaforu

V reakci na nehodu starosta tamní části Jan Čižinský (Praha sobě) oznámil na sociální síti X, že bude požadovat snížení maximální povolené rychlosti.

Věci se daly rychle do pohybu. „V ulici Veletržní jsme požádali o omezení na 30 km/h, abychom minimalizovali následky dopravních nehod. V Janovského a přilehlých ulicích už třicítka zavedena je,“ sdělil místostarosta Prahy 7 Pavel Zelenka (Praha sobě) Blesku. Na místě by měl rovněž přibýt i radar, aby se nová rychlost skutečně dodržovala.

Třicetikilometrový limit by se podle Zelenka mohl objevit i na dalších ulicích na Praze 7, například přímo na rušné Veletržní. „Budeme s magistrátem projednávat, co by mělo smysl. Režim v ulici Veletržní stanovuje hlavní město, nikoli městská část,“ uvedl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Havárie kamionu převážejícího krávy zablokovala D8. Hasiči zachraňovali vystresovaná zvířata

Tagy: