Drama na Karvinsku: Opilí muži stříleli z okna paneláku. Zastavila je až zásahovka

Ilustrační foto

Střelba v Karviné

Dva silně opilí muži podle policie stříleli v úterý odpoledne z okna panelového domu v Orlové na Karvinsku. V té době se v okolí pohybovalo několik lidí. Do bytu na základě informací svědků pak vnikla zásahová jednotka. Uvnitř zajistila plynovou pistoli, řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

I když muži stříleli pravděpodobně z plynové pistole, kriminalisté k okolnostem případu přistupují, jako by stříleli z opravdové zbraně. I tak totiž mohli v lidech vyvolat pocit ohrožení. Teprve na základě získaných důkazů pak policie okolnosti vyhodnotí a zvolí právní kvalifikaci. „Oba jsou nyní podezřelí z výtržnictví,“ uvedla Viačková.

Lidé policii informovali, že z okna bytu někdo minimálně třikrát vystřelil. Hlídka na místě zajistila okolí domu. „Policisté Zásahové jednotky krajského ředitelství Ostrava pak v bytě zadrželi dva muže,“ doplnila Viačková s tím, že při následné domovní prohlídce policisté našli v bytě plynovou pistoli.

Oba muži byli v okamžiku zadržení silně opilí. „U čtyřiačtyřicetiletého muže provedená dechová zkouška vykázala hodnotu přesahující dvě promile alkoholu v krvi, u druhého, o pět let mladšího, muže pak hodnota přesáhla hranici 3,5 promile,“ informovala mluvčí. Oba skončili na záchytné stanici a vyslechnuti budou až ve středu.

Tagy: