Drama u Vysokého Mýta: Zřícené letadlo zachvátily plameny, pilota zachránil kolemjedoucí řidič

Trosky ultralightu zříceného kousek od Vysokého Mýta

Pád hořícího ultralightu

Vážná letecká nehoda se stala v pondělí odpoledne u Vysokého Mýta na Orlickoústecku. Havarovalo tam na sportovním letišti malé letadlo, které se zároveň vznítilo. Jeho šestašedesátiletý pilot utrpěl popáleniny na větší ploše těla.

Neštěstí se stalo krátce před půl pátou odpoledne. „Ultralight letěl nad silnicí I/35 a že hoří, zpozoroval kolemjedoucí řidič, který okamžitě zamířil na letiště a pilota z hořícího ultralightu vytáhl,“ uvedla mluvčí hasičů Pardubického kraje Vendula Horáková.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie na Berounsku: Při havárii ultralightu zemřeli dva lidé, jeden byl starostou Zaječova

Kouřící letoun se zřítil zhruba doprostřed travnaté plochy vysokomýtského letiště a údajně ihned po pádu jej zcela zachvátily plameny. Pilot podle policie utrpěl popáleniny na 25 procentech těla a záchranná služba ho transportovala do nemocnice. V letadle podle policie nikdo jiný nebyl. Požár letadlo zcela zničil.

Při příjezdu prvních složek integrovaného záchranného systému na místo byl muž mimo letadlo a při vědomí. „Zda muž byl, nebo nebyl v době letu pod vlivem alkoholu, však nebylo možné dechovou zkouškou vzhledem k jeho zdravotnímu stavu možné zjistit, ukážou to až výsledky rozboru jeho krve,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Kopecká s tím, že okolnostmi a příčinami havárie letadla se kromě policejních vyšetřovatelů budou zabývat také pracovníci Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Tagy:
letiště Vysoké Mýto Pardubický kraj popálenina okres Ústí nad Orlicí okres Beroun Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod Zaječov