Tragédie na Berounsku: Při havárii ultralightu zemřeli dva lidé, jeden byl starostou Zaječova

Při havárii ultralightu na Berounsku zemřeli dva lidé.

Při havárii ultralightu zemřeli dva lidé

Pád ultralightu v Tlusticích na Berounsku nepřežili dva muži. Záchranáři se je pokoušeli 40 minut oživit. Stroj se zřítil na zahradu rodinného domu, na které nikdo nebyl, uvedla policejní mluvčí Michaela Richterová. Jednou z obětí neštěstí byl starosta Zaječova na Berounsku, uvedla večer středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN).

Havárie se stala před 9:00. Na místo vyjely všechny záchranné složky, zasahovaly dva vrtulníky leteckých záchranářů a dvě pozemní posádky.

ČTĚTE TAKÉ: Chvíle hrůzy při přistání: Letadlu hořel motor, palubu cestujících zahalil hustý dým

„Oba muži utrpěli těžká mnohočetná poranění. I přes snahu všech posádek na místě a zhruba 40 minut trvající resuscitaci svým zraněním bohužel podlehli,“ uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Monika Nováková. Pilot zřejmě nezvládl přistávací manévr a havaroval.

„Do obce Tlustice na Berounsku, kde došlo k pádu ultralightu na zahradu rodinného domu, vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému. Ve stroji byly dvě osoby, přes veškerou snahu záchranářů ani jedna z nich nepřežila,“ uvedla Richterová.

Okolnosti a příčinu pádu s tragickými následky budou vyšetřovat berounští kriminalisté ve spolupráci s pracovníky z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. „Kriminalisté nařídili i soudní pitvu pro přesné určení příčiny smrti,“ doplnila pro CNN Prima NEWS Richterová.

Středočeská hejtmanka v úterý večer na sociální síti X napsala, že jednou z obětí nehody byl starosta obce Zaječov Vladimír Havlík (nezávislý). „Byl i dlouholetým členem Komise pro spolupráci s městy a obcemi Středočeského kraje,“ uvedla Pecková, která zároveň vyjádřila soustrast pozůstalým po obou obětech. „Ačkoliv jsme neměli vždy stejný názor, on vždy obhajoval řešení, o kterém byl přesvědčen, že je nejlepší pro Zaječov,“ dodala hejtmanka.

Tagy: