Nadějný fotbalista francouzského velkoklubu chtěl skočit z mostu. Za vším měl být rozchod

Francouzský fotbalový tým OGC Nice se potýká s velmi nepříjemnou událostí. Mladý záložník Alexis Beka Beka vyhrožoval, že skočí z místního Magnanova viaduktu. Pokus o sebevraždu se nakonec podařilo policistům s pomocí klubového psychologa zažehnat a hráč se nyní nachází v bezpečí. Důvodem měl být podle dosavadních informací fotbalistův rozchod s přítelkyní. O události informoval web Marca.

Hráč klubu, který je součástí nejvyšší francouzské fotbalové ligy, se pro zoufalý krok rozhodl na Magnanově viaduktu. Objekt se nachází přímo v metropoli na jihovýchodě státu a prochází jím dálnice A8. Od země hráče v tu chvíli dělilo přes 100 metrů. Nejprve nebyla jeho totožnost známá, až později bylo potvrzeno, že se jedná o Beku Beku, píše web Marca.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bořil i Krejčí znají tresty za ostrou bitku v derby. Slávista dostal dvakrát horší postih

Na místo dorazili policisté, záchranáři i hasiči. K zásahu se přidaly dokonce i složky armády. Přizván byl i klubový psycholog, kterému se ve spolupráci s policií podařilo mladého obránce přesvědčit, aby z konstrukce slezl do bezpečí. K rozhodnutí měly fotbalistu dohnat trable v soukromém životě. Nedávno se totiž rozešel s přítelkyní.

Kvůli události byl na viaduktu uzavřen jeden pruh. Tvořily se dlouhé kolony, které v jednom momentu dosahovaly až pěti kilometrů. Doprava byla komplikovaná i na silnici pod mostem, jelikož i tam stály policejní jednotky připravené k zásahu.

Beka Beka přešel do klubu v Nice v minulém roce z ruského týmu Lokomotiv Moskva výměnou za 12 milionů eur, v přepočtu asi 288 milionů korun. V dresu francouzského celku však v letošní sezoně na trávník nenastoupil. Na posledních letních olympijských hrách, které se uskutečnily v roce 2021 v Tokiu, byl součástí francouzské fotbalové reprezentace.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fotbalový šampionát v Saúdské Arábii? Země nabídne ke konání futuristickou gigastavbu

Tagy: