Drama v Praze: Muž pobodal dvě ženy, jedna je ve vážném stavu. Policisté agresora zastřelili

Čtyřiatřicetiletý muž v sobotu v ulici Novodvorská v Praze 4 pobodal dvě ženy. Policisté ho následně vypátrali, agresivní byl ale i na ně. Proti útočníkovi museli proto použít služební zbraň, střelnému zranění podlehl. Obě ženy byly převezeny do nemocnice, jedna z nich je ve velmi vážném stavu.

Policie v sobotu večer kolem 19:00 zasahovala v Novodvorské ulici na Praze 4. Muž tam podle informací Krimi zpráv CNN Prima NEWS pobodal dvě ženy a následně zaútočil i na přivolané policisty. Ti proti agresorovi použili služební zbraň a postřelili ho.

„Policisté po pachateli pátrali, vypátrali jej a muselo být použito donucovacího prostředku střelné zbraně a podezřelý muž na místě svým zraněním podlehl,“ řekl mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Muže začali policisté po střelbě okamžitě resuscitovat, poté si po příjezdu převzali resuscitaci záchranáři. „Bohužel ta zranění byla velmi vážná a nakonec jim muž na místě přes veškerou snahu záchranářů podlehl,“ doplnila mluvčí záchranné služby Jana Poštová.

Obě ženy převezla záchranná služba do nemocnic. „Na místě záchranáři ošetřovali dvě ženy. Jedna byla v kritickém stavu, proto ji záchranáři uvedli do umělého spánku, zajistili dýchací cesty a žilní vstup, podali léky a transportovali do motolské nemocnice. Druhá žena na tom byla o poznání lépe, po celou dobu byla při vědomí a následně byla převezena do Thomayerovy nemocnice,“ dodala Poštová.

Policie nyní bude zjišťovat veškeré okolnosti případu. „V současné chvíli se celým případem zabýváme a nikomu v okolí nehrozí žádné nebezpečí. O zákroku jsme informovali GIBS,“ uvedli policisté na Twitteru.

„Myslel jsem, že to jsou petardy, nesl jsem odpadky do popelnice a pak mi řekli, že se tam střílelo. Všude bylo spousta policistů,“ popsal událost svědek.

Tagy: