Dramatická akce u Babího lomu. Zraněný muž uvízl mezi skalami, záchranu zachytily kamery

Dramatickou záchrannou akci mají za sebou jihomoravští hasiči a letečtí záchranáři. Z těžko přístupné lokality Babího lomu se snažili vyprostit staršího muže, který si na skalách vážně poranil nohu a nebyl schopný se z místa sám dostat. Na pomoc proto musel vzlétnout vrtulník.

Autentické záběry hasičských leteckých záchranářů – policejní vrtulník s nimi krouží nad těžko přístupnou oblastí Babího lomu na sever od Brna. Právě v hustém lese a mezi skalami si totiž při výšlapu poranil nohu starší muž. A to tak nešťastně, že se ani za pomoci ostatních nedokázal dostat dolů.

Hasiči proto kromě pozemních jednotek poslali na místo i vrtulník s leteckými záchranáři. Ti mávající skupinku i se zraněným mužem po chvíli našli a začala náročná záchranná akce. „Pomocí palubního jeřábu se ke zraněnému muži postupně spustili dva letečtí záchranáři, muže připravili na transport a následně jej pomocí jeřábu dostali na palubu vrtulníku,“ přiblížil akci mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Vrtulník přistál na hřišti

„Jednalo se o pacienta seniorského věku, který se zranil ve špatně přístupném terénu. Za pomoci hasičů se podařilo ho dostat do našeho vozu a po ošetření jsme ho s poraněnou dolní končetinou převezli k další péči do nemocnice,“ přiblížila mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Vrtulník přistál na nedalekém fotbalovém hřišti, kde už čekali záchranáři.

Tagy: