Dramatické policejní pronásledování v Brně: Řidič ohrozil desítky aut, chtěl se vyhnout vězení

Řidiče v Brně naháněli policisté.

Policie v Brně pronásledovala ujíždějící vůz

Policisté v Brně v pondělí odpoledne pronásledovali ujíždějící vůz. Řidič jízdou ohrožoval desítky dalších vozů. Skončil havarovaný v ulici Dornych, policisté jej zadrželi za pomocí donucovacích prostředků. Po muži bylo dříve vyhlášeno pátrání, nenastoupil totiž do vězení. O případu informoval policejní mluvčí Petr Vala. „V současné době je případ kvalifikován jako podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a poškození cizí věci,“ sdělil v úterý.

Policejní hlídka chtěla zastavit podezřelý vůz krátce po 13:00 v centru Brna u Janáčkova divadla. „Řidič na výzvu k zastavení nereagoval, rozjel se a začal zběsile ujíždět centrem Brna,“ uvedl Vala. Při ujíždění poškodil policejní vůz, se kterým se dostal do kontaktu.

ČTĚTE TAKÉ: Opilý řidič najel do komunitního centra v Arizoně. Na místě bylo minimálně 30 zraněných

Pronásledování trvalo asi 15 minut. Desítky překvapených řidičů i chodců měly co dělat, aby se zběsile ujíždějícímu řidiči na poslední chvíli stačily vyhnout. Muž totiž dělal cokoliv proto, aby policejní hlídky setřásl, jel doslova na hraně a extrémně riskoval. Daleko ale nedojel.

VIDEO: Záběry z policejního vozu, který řidiče pronásledoval

„Následně havaroval v ulici Dornych, kde narazil do semaforu. Z vozu ale vyskočil a utíkal pryč. Policisté jej dostihli a za pomocí donucovacích prostředků jej zpacifikovali,“ řekl mluvčí.

„Vjel na ostrůvek a narazil do semaforu. Slyšel jsem ránu, vyběhl jsem a viděl jsem, jak za ním běží policisté,“ popsal závěr divoké honičky pro CNN Prima NEWS jeden ze svědků.

Řidič na místě odmítl test na přítomnost návykových látek. Následně policisté zjistili, že po muži bylo vyhlášeno pátrání, nenastoupil do výkonu trestu, napsali muži zákona na sociální síti X.

„V souvislosti s případem policisté žádají řidiče, které muž svojí jízdou ohrozil, aby se přihlásili na tísňovou linku 158,“ vyzval Vala.

VIDEO: Policejní záběry ze zadržení řidiče

Tagy: