Dramatická záchrana seniorky v Praze: Policisté ji našli v kaluži krve

Dramatická záchrana seniorky v Praze

Seniorka ležela v kaluži krve, pomohli ji pražští policisté

Velice dramatický zásah mají za sebou pražští policisté. Vyjížděli k dvaaosmdesátileté seniorce, která uklouzla v koupelně a nemohla se pohnout. Vše navíc komplikoval fakt, že byla zamčená v bytě a nemohl se k ní nikdo dostat.

Chvíle strachu prožila 82letá seniorka ve svém bytě. V koupelně upadla a uhodila se do hlavy. Vše stačila ještě zavolat své sousedce s tím, že leží v kaluži krve a nemůže se pohnout. „Oznamovatelka, která od inkriminovaného bytu měla klíče, se dovnitř nedostala, jelikož se z druhé strany dveří nacházely také klíče,“ upřesnila mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

Pohotovostní jednotka ihned po příjezdu vyrazila dveře do bytu a v koupelně našla zraněnou ženu, která z posledních sil volala o pomoc. „Policisté ohrožené ženě poskytli první pomoc a následně ji předali přivolaným záchranářům, kteří ji převezli do nemocnice k dalšímu ošetření,“ upřesnila Siřišťová.

Vše mělo nakonec šťastný konec. Nicméně všem seniorům, kteří bydlí samotní a mají zdravotní problémy, policie doporučuje, aby po uzamčení vchodových dveří vyndávali klíče ze zámku. „To hlavně z důvodu, aby se předešlo násilnému vstupu a bylo možné odemknout byt například náhradním klíčem,“ uzavřela Siřišťová.

Tagy: