Překvapená řidička: Muž jí nabídl pomoc s porouchaným autem, pak ale zkolaboval

Incident v Žabovřeskách

Policisté v Žabovřeskách pomohli při záchraně lidského života

Dvojí překvapení čekalo v sobotu ženu, které se v brněnských Žabovřeskách porouchalo auto. Pomoc jí nabídl galantní neznámý muž, jenž ale během práce v důsledku srdeční zástavy zkolaboval. Místo slov díků mu žena musela zachraňovat život.

Ihned poté, co muž zkolaboval, zavolala žena na tísňovou linku a sama ho začala oživovat. Naštěstí byli nedaleko policisté v hlídkovém voze, kteří po ženě převzali resuscitaci, přičemž  použili i defibrilátor. Muže pak od nich převzali záchranáři.

„Snaha všech byla korunována úspěchem, u pacienta se podařil obnovit oběh, takže jej záchranáři mohli převézt k dalšímu ošetření do nemocnice. Stav pacienta se podle informací od zdravotníků postupně zlepšuje,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Celý incident byl natočen na kameru a policie jej sdílela na Facebooku. Lidé ihned všem zúčastněným pogratulovali a poděkovali za dobře odvedenou práci. Především pak ocenili ženu, která nezaváhala a pokusila se muže zachránit.

Pozorný muž, který nabídl ženě pomoc s autem, ji za chvíli potřeboval sám. Náhlá srdeční zástava si vyžádala okamžitou...

Posted by Policie České republiky on Monday, November 30, 2020
Tagy: