Dramatická záchrana v Praze: Do Vltavy spadl v noci senior, mladá policistka neváhala jednat

Mladá policistka skočila do Vltavy pro seniora

Dramatická záchrana v Praze

Dramatickou záchrannou akci má za sebou mladá policistka z Prahy. S novým parťákem to byla její první služba. Když uprostřed noci spadl z Libeňského mostu starší muž, byli nejblíže. Odvážná žena na nic nečekala a začala jednat.

Kolemjdoucí si všimli seniora, který spadl přímo do Vltavy. „Shodou náhod jsme se nacházeli na Libeňském mostě, takže nám to k místu trvalo jen chvilku,“ uvedla pro CNN Prima NEWS zasahující policistka.

Mladá policistka na nic nečekala a vrhla se do vody seniora zachránit. Kolegové ji přitom nemohli jistit. Lano bylo na přivázání k záchranné vestě příliš krátké. „V rámci výcviku jsme zrovna před třemi týdny prošli výcvikem záchrany tonoucího, takže to přišlo opravdu vhod,“ pospala mladá policistka.

Členka pohotovostní motorizované jednotky prokázala velkou odvahu. Na pravém břehu meandru řeky je totiž kromě jiného silnější proud. K tomu si přičtěte nebezpečné kameny, větve a hlavně tmu. „Nejdřív se mi snažil pomoct, ale pak mi řekl že už nemůže, tak jsem se ho snažila uklidnit, a prostě jsme ho vytáhli na břeh,“ uzavřela.

Oba, tedy zachráněný i zachránkyně, skončili na břehu. Až pak vyšlo najevo, co se vlastně na Libeňském mostu stalo. Opilý muž se chtěl prý jen rozhlédnout a nešťastnou náhodou prý přepadl přes zábradlí. Zatímco on skončil v péči lékařů, policistka pokračovala v noční službě.

Tagy: