Dramatický zásah ve Zlíně. Opilého recidivistu zadržel policista v civilu

Policista v civilu zadržel recidivistu.

Místo výletu dramatická honička s recidivistou

O tom, že služba nikdy nekončí, se v těchto dnech přesvědčil kriminalista ze Zlína. Původně plánovaný výlet s rodinou se totiž změnil v dramatickou honičku s hledaným recidivistou. Ten nakonec skončil ve vazbě.

Scéna jako z akčního filmu se odehrála na jednom z hlavních tahů ve Zlíně. Z auta vyskočil kriminalista v civilu a běžel za mužem na protější straně silnice. Ten se dal na útěk, ale ne nadlouho. Více než dvacetkrát trestaný recidivista, který je v hledáčku policie, se v klidu procházel po chodníku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bezohledný cyklista na Kladně srazil malé dítě, pak ujel. Nehoráznost, uvedl dopravní expert

„Jakmile manželka s vozidlem zastavila, kriminalista vyběhl a dostihl recidivistu asi po 300 metrech,“ popsala mluvčí Policie ČR Zlínského kraje Monika Kozumplíková.

Muž skončil v policejní cele a později na záchytce. Nadýchal totiž skoro tři promile alkoholu v krvi. Později vyšlo najevo, co stihl napáchat těsně před zadržením. Svému zaměstnavateli měl způsobit škodu, která přesáhla 200 tisíc korun.

Důvěřivý muž totiž nechal recidivistu samotného u sebe doma. A to se mu vymstilo. Kromě toho, že mu měl nenechavec vybílit dům, si bez dovolení vzal i jeho auto. „S ním ve Zlíně havaroval a od havárie utekl,“ sdělila Kozumplíková. Kriminalisté muže navíc obvinili z devíti krádeží. Teď už je ve vazbě a za mřížemi nejspíš stráví tři roky.

Tagy: