Bezohledný cyklista na Kladně srazil malé dítě, pak ujel. Nehoráznost, uvedl dopravní expert

Cyklista srazil malého chlapce a ujel.

Sražený chlapec cyklistou

Po naprosto bezohledném cyklistovi pátrají policisté z Kladna. Na chodníku, kde neměl co dělat, srazil malého chlapce. Místo toho, aby mu pomohl, rychle ujel pryč. Dítě skončilo s vážným zraněním hlavy v nemocnici. Dopravní expert Igor Sirota cyklistovo chování označil za nehoráznost.

Pětiletý chlapec pobíhal po chodníku sem a tam, když se zničehonic objevil muž na kole. Hoch už neměl čas zareagovat a po střetu se ocitl na zemi. „Místo toho, aby se cyklista zastavil a celou situaci řešil, pokračoval v jízdě dál a z místa nehody ujel,“ uvedla mluvčí Policie ČR Středočeského kraje Michaela Richterová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dodávka v Brně zkřížila cestu sanitce. Ta klouzala desítky metrů po svém boku

Dítě zůstalo po nárazu nehybně ležet. Na pomoc mu okamžitě běžela žena, která stála vedle. Zřejmě šlo o jeho matku. Chlapec utrpěl velmi vážný úraz hlavy. Podle informací CNN Prima NEWS zatím zůstává hospitalizován.

Nutno dodat, že chodník patří chodcům a cyklista na něm neměl co dělat. Kolo měl správně vést vedle sebe. „My tady na to nadáváme furt, protože se tady kolikrát řítí neskutečnou rychlostí,“ uvedla v anketě CNN Prima NEWS jedna z dotazovaných maminek.

Případem se nyní zabývají dopravní policisté. Doufají, že třeba někdo z místních cyklistu identifikuje. „K dopravní nehodě došlo ve čtvrtek 5. října na Václavském náměstí v Kladně-Kročehlavech a ačkoliv kamerové záznamy z místa nejsou nejkvalitnější, i přesto doufáme, že by ho mohl někdo poznat,“ sdělila Richterová.

„Je hrozné být si vědom, že jsem ho srazil. On se ohlédl a viděl, že to dítě leží, nezajímal se, co se mu stalo, jestli mu mohl pomoct. Odjel s mávnutím ruky, to je nehoráznost,“ řekl dopravní expert Igor Sirota.

Pro dopravní policisty bude důležitá lékařská zpráva. Podle jejího obsahu se pak budou ve vyšetřování ubírat dál. Jaký trest cyklistu čeká, není zatím jasné. Nejdřív ho musí strážci zákona vypátrat.

Pokud jim s tím můžete pomoci, obraťte se na linku 158 nebo dejte vědět do redakce Krimi zpráv.

Tagy: