Upiju se k smrti, řekl bývalý fotbalista Fenin. Prozradil, kolik měsíčně utrácí peněz

Je to teprve pár měsíců, co bývalého fotbalistu Martina Fenina propustili z psychiatrické léčebny Červený Dvůr, kde se léčil se závislostí na alkoholu. Teď už v tom bývalé fotbalové eso ale opět lítá. V rozhovoru pro německý deník Bild přiznal, že pije každý den, bojuje tak prý proti smutku.

„Ano, zase piju. Každý den. Nepřetržitě od té doby, co jsem opustil kliniku,“ uvedl Fenin v rozhovoru pro deník Bild.

ČTĚTE TAKÉ: Času na líbivé kecy je málo, říká Vondráčková. Dítě už nechci, Zdeňkovi ho klidně pohlídám

V léčebně, kam ho přivedli jeho přátelé Milan Baroš a Tomáš Ujfaluši, vydržel tři měsíce. „Ukázal jsem, že umím přestat – koneckonců jsem sportovec,“ poznamenal.

Jeho kariéra však dávno skončila, sláva pohasla a ztratil kontakt se svou tříletou dcerou Miou, kterou jeho exmanželka odvedla s sebou už loni, když nesnesla jeho neustálé excesy. Fenin se tak celé dny utápí v sebelítosti. „Dívám se na YouTube a piju Jägermeister, abych bojoval se smutkem. Tak moc miluji svou dceru,“ vysvětlil deníku Bild.

Práci, která by ho rozptýlila, nemá, žije totiž z peněz, které vydělal během své fotbalové kariéry. „Měsíčně utratím zhruba 90 tisíc korun,“ svěřil se.

Dobře si však uvědomuje, že za peníze si zdraví nekoupí. „Dříve nebo později se upiju k smrti,“ řekl během rozhovoru německým reportérům s odkazem na své problémy se slinivkou, kvůli kterým byl již v roce 2018 několik týdnů v kómatu.

Fenin měl kdysi slibně našlápnuto k hvězdné kariéře a při svém debutu ve Frankfurtu v roce 2008 dokonce vstřelil hattrick. Následně však jeho kariéra začala rychle upadat. Seznam jeho přešlapů je dlouhý, většinou se týkal problémů s alkoholem. Například vypadl z okna, způsobil požár v bytě a často se zapojoval do rvaček. Deník Bild ho dokonce označil za „profesionálního skandalistu“.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rizikového pití alkoholu v Česku přibývá. Je to alarmující, varuje adiktolog a popisuje důvody

Tagy:
manželství IKEM alkohol drogy léčba Martin Fenin Bild