Drsný útok medvěda v lese: Muže kousal do obličeje, přesnou trefou ho zachránil 12letý syn

Lov v americkém Wisconsinu se zvrhl v drama.

Muže napadl medvěd, zachránil ho 12letý syn

Ve velké drama se zvrhl lov, na který se v americkém Wisconsinu vypravil otec se synem. Muže napadl medvěd a ošklivě ho pokousal. Život mu zachránil syn, který zvíře skolil ránou z pušky.

Incident se odehrál poblíž města Siren. Dvanáctiletý Owen Beierman během lovu postřelil mohutného medvěda černého, který následně utekl do lesa. Spolu s otcem Ryanem a rodinným psem se zvíře vydali stopovat. Brzy na zraněnou šelmu narazili a ta okamžitě na muže zaútočila, informuje web CBS News.

„Mlátil jsem medvěda pistolí. V tu chvíli pustil mou nohu a přesunul se k mému obličeji. A vzpomínám si, že jsem uslyšel první kousnutí, bylo to jako křupnutí. A následoval boj, slyšel jsem výstřel a cítil jsem, jak se váha medvěda přesunula na můj levý bok, a prostě jsem ho od sebe odstrčil,“ popsal pro stanici KARE Ryan.

Výstřel ovšem nevyšel z jeho nenabité pistole, ale z pušky, kterou držel Owen. „Obstál pod tlakem, pod jakým by to mnoho lidí nedokázalo,“ pochválil Ryan svého syna.

Ryan nakonec z incidentu vyvázl ošklivě pokousaný, ale živý. To se nedá říct o medvědovi, kterého výstřel nakonec usmrtil. „Bude to teď nejpamátnější trofej v domě,“ nastínil Ryan, co s tělem zabité šelmy hodlá udělat.

Na celou reportáž stanice KARE se můžete podívat v úvodním videu tohoto článku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Medvěd zaútočil na seniora u turistického lákadla v Chorvatsku. Muže napadl přímo ve vesnici

Tagy: