Dcera Čaputové se brání proti útokům. Moje děti vynechte, zlobí se prezidentka

Emma Čaputová, mladší ze dvou dcer slovenské prezidentky, která se věnuje modelingu.

Kauza kolem dcery Čaputové

Dcera slovenské prezidentky Zuzany Čaputové Emma se ocitla na sociálních sítích pod palbou kritiky. Mohl za to poslanec Tomáš Taraba, který se do sedmnáctileté modelky začal navážet kvůli jejímu vzhledu. Jeho komentář neušel slovenské policii ani samotné prezidentce. Ostatně pár slov mu vzkázala i sedmnáctiletá Emma.

„I když zesměšnění mířilo na mě, chápu, že to mnohé z vás pohoršilo. Má to velký dosah a týká se to všech, kteří si útoky a šikanu na internetu zažili,“ napsala Emma na Instagramu. „Vaše podpora mi velmi pomohla a já ji teď posílám každému, kdo si zažil něco podobného,“ doplnila.

Emma začátkem týdne absolvovala svůj debut v roli modelky na akci Fashion Live. Vzápětí na její účet zavtipkoval poslanec Taraba. Zveřejnil její fotografii z módního mola a k tomu připsal komentář: „Po včerejším dni víme, že máme na Slovensku novou top modelku.“

Po včerajšom dni vieme, že máme na Slovensku novú top modelku.

Posted by Tomáš Taraba • SNS - ŽIVOT NS on Tuesday, October 19, 2021

Pod příspěvkem se začaly objevovat urážlivé komentáře. „Musela vědět, do čeho jde. Kdyby se moje dcera rozhodla jít tímto směrem, tak bych ji upozornila, že ne každému se bude typ mužoženy líbit,“ napsala jedna z komentujících. „Kdyby nebyla dcerou Čaputové, nikdy by se z ní modelka nestala. Teď už víme, proč prezidentka bojuje za práva homosexuálů, protože i její dcera je duhová,“ napsali další.

Mnohé však status Taraby spíše pobouřil. „Dospělý chlap, který má pět dětí, se vůbec necítí hloupě při osočování jiného dítěte,“ komentovala žena. Přidali se i další: „Že se nestydíte tahat do politiky děti, jen proto, že se vám nelíbí jejich rodiče. Je to ubohé.“

Naštvaná byla samozřejmě i prezidentka Zuzana Čaputová. „Útok na politika nebo političku přes jeho děti je politické dno. Poslanec Taraba by se o mou dceru nikdy nezajímal, kdyby to nesouviselo s mou funkcí. Lidské zlobě a hlouposti musím v životě čelit, ale moje děti z toho vynechte,“ vzkázala poslanci Čaputová.

Je jedno, čí je to dcera

K situaci se vyjádřila také slovenská policie. „V tomto případě byly překročené jakékoliv hranice. Osoba, která by měla být vysokou autoritou, se rozhodla hodit na veřejný lynč mladistvou dívku. Je úplně jedno, čí dcera to je. Je to bezbřehý útok na dítě jen kvůli jeho vzhledu a exemplární případ šikany přes internet,“ odsoudila slovenská policie krok poslance na sociálních sítích.

Taraba později vydal na facebookovém profilu prohlášení, ve kterém se bránil slovy, že pouze informoval o nové slovenské modelce. „Považuji to za šikanu vůči své osobě. Napsal jsem pouze jednu větu. Kdyby někdo o mém synovi uvedl, že je talentovaný hokejista, napsal bych, že má pravdu, a rozhodně to nepovažoval za šikanu,“ vyjádřil se na sociální síti poslanec. Své fanoušky poté požádal, aby se pod zveřejněný obsah vyjadřovali slušně.

Tagy: