Vyřiďte matkám, že pojdete jako psi. Speciální síly Ukrajiny vyslaly drsný vzkaz okupantům

Ukrajinský voják

Ukrajina truchlí nad oběťmi války

Ukrajinské síly zvláštních operací na sociálních sítích sdílely ostrý vzkaz adresovaný ruským vojákům. Trpělivosti a slitování prý bylo dost, nyní se pro ně příslušníci nepřátelské armády stávají cílem číslo jedna. „Každý, kdo se zapojí – ať už je to velitel, řidič, střelec nebo nabíječ – bude poražen jako prase. Jdeme si pro vás. Naposledy zavolejte svým matkám. Řekněte jim, že pojdete jako psi,“ vzkazují.

Ukrajinské síly zvláštních operací jsou částí ozbrojených sil spadajících pod tamní ministerstvo obrany.

Ze zprávy, kterou zveřejnily na sociálních sítích, čiší vztek i odhodlání. „Zdravíme vás a blahopřejeme. Po vašem brutálním ostřelování našich mírumilovných měst, příbuzných, dětí a blízkých, jste se, vy červi, stali naším cílem číslo jedna. Jste daleko a střílíte na cíle, které nevidíte. Nenávidíte malé děti, staré lidi, domy, školky, školy a nemocnice. To vše je pro vás jen cíl,“ píší.

Podotýkají, že ruským vojákům musí létání, střílení a strefování se do lidí „dělat dobře“. „Podívejte, vy červi, nevidíte své cíle a je to pro vás tak snazší. Ale věřte, že pro vás to už nikdy nebude snazší. Máme o vás informace. Pokud ne, je otázkou několika minut si je zjistit. Odteď žádní zajatí ruští dělostřelci, žádné slitování,“ pokračují.

Vyhrožování se následně stupňuje. „Už žádné: ‚Prosím, nezabíjejte nás, vzdáváme se.‘ To vám už neprojde. Každý, kdo se zapojí – ať už je to velitel, řidič, střelec nebo nabíječ – bude poražen jako prase,“ přibližují své úmysly Ukrajinci. „Jdeme si pro vás. Naposledy zavolejte matce, řekněte, že pojdete jako psi. Nejsme smrt, jsme horší,“ uzavírají svůj vzkaz ukrajinské síly. K celému textu připojily odstrašující fotografii – vlka, který trhá kořist.

Tagy: