Z dědečka se stal sexuální predátor. Muž z Děčínska znásilnil dceru i vnučky, u soudu se kál

Krajský soud v Ústí nad Labem.

Muž u soudu v Ústí přiznal, že znásilňoval své vnučky

Šokující případ rozplétal ve středu Krajský soud v Ústí nad Labem. Důchodce z Děčínska podle obžaloby znásilnil nejen svou dceru, ale postupně také své nezletilé vnučky. Před soudem prosil o odpuštění, současně s tím prohlásil, že je vinen, uvedla ve svém vysílání televize CNN Prima NEWS.

Z laskavého dědečka se vyklubal sexuální predátor. Podle obžaloby před lety uspal omamnou látkou svou dceru a znásilnil ji. Jednou v domě, podruhé v garáži. Po deseti letech se jeho oběťmi staly i nezletilé vnučky.

ČTĚTE TAKÉ: Kauza Čapí hnízdo pokračuje. Odvolací soud zrušil osvobozující rozsudek kvůli závažným chybám

„Obžaloba byla podána pro rozsáhlou dlouhodobou trestnou činnost, které se měl obžalovaný dopouštět na blízkých rodinných příslušnících ženského pohlaví, a to v podstatě od roku 2011 do současné doby,“ uvedla pro CNN Prima NEWS státní zástupkyně Klára Kubátová.

„Využíval jejich bezbrannosti, kterou navozoval buď opíjením alkoholem, či případně dalšími látkami,“ doplnila soudkyně Kamila Krejcarová.

Nechutnosti si obžalovaný muž podle rozsudku fotil a točil. Detaily znásilňování nebudeme vzhledem k ochraně obětí uvádět.

K odhalení došlo podle státní zástupkyně na základě oznámení rodinných příslušníků, kdy se postupně rozplétala celá trestná činnost.

„Prohlašuji svou vinu. Já bych chtěl říct, že všechno, co se stalo, mě hrozně moc mrzí, chtěl bych se touto cestou omluvit všem, kterým jsem způsobil škodu, kterým jsem způsobil trauma,“ řekl obžalovaný muž u soudu.

Znalci u něj nezjistili žádnou duševní poruchu. S devítiletým trestem ale nesouhlasil, stejně tak odmítl zaplatit obětem a příbuzným nemajetkovou újmu v částce přes milion korun.

„Pokud jde o samotný trest, máme za to, že je přísnější, než jsme si představovali. Odvolali jsme se na místě, konkrétně jsme se odvolali do výroku o trestu a do výroku o náhradě škody,“ sdělil CNN Prima NEWS advokát obžalovaného Zdeněk Pánek.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Sex s milenkou, vykopnuté dveře a postřelený manžel. Expolitik z Lovosic vypovídal u soudu

Tagy: