Horská zaujala šperkem ve tvaru LSD. Návrhářce se líbil ten tvar, řekla po tiskovce k reformám

Velmi zajímavým šperkem zaujala na čtvrteční tiskové konferenci Helena Horská, členka Národní ekonomické rady vlády (NERV) a hlavní ekonomka Raiffeisenbank. Modrý kalhotový kostým totiž doplnila náhrdelníkem, který měl podobu chemického vzorce LSD.

Zajímavý šperk, který Horská vynesla na čtvrteční konferenci, rozhodně neměl být symbolem, uváděla vše na pravou míru Helena Horská. „Návrhářce se líbil jeho tvar, protože není kulatý. Uznávám ale, že konference byla dlouhá a chápu, že někteří už raději řešili detaily,“ vysvětlila pro iDnes.cz členka Národní ekonomické rady vlády. Spolu s ekonomkou Danuší Nerudovou a ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou ve čtvrtek představila podobu důchodové reformy.

ČTĚTE TAKÉ: Proč se neškrtalo víc dotací? Je to perverzní, nemuselo by se sahat na daně, říká Zlámalová

Horská vysvětlila, že na tiskovou konferenci raději zvolila méně křiklavé barvy, aby nikoho příliš nedráždila. Na doporučení návrhářky si oblékla modrý kalhotový kostým namísto červeného outfitu. „Modrá barva není tak agresivní,“ uvedla ekonomka.

Z dnešní tiskovky vlády. Pěknej vzorec. Mnohé by to vysvětlovalo.

Posted by Petr Topic on Thursday, May 11, 2023

Nicméně právě to se jí vzhledem ke zvolenému doplňku spíše nepovedlo. O „LSD šperku“ totiž začali hojně diskutovat lidé na sociálních sítích. „Mnohé by to vysvětlovalo,“ uvedl v příspěvku s detailem náhrdelníku jeden z fotografů, který se tiskové konference zúčastnil.

„Zajímavé, je to fakt chemický model LSD. Nějaký signál?“ ptá se jeden z komentujících. „Mně se celkem líbí, ale osobně bych si pořídila spíše tento,“ uvedla jediná žena v komentářích a přiložila odkaz na šperk s molekulou kofeinu.

Tagy: