Dva pacienti z psychiatrické léčebny v Dobřanech demolovali hřbitov. Napadli i záchranáře

Dva pacienti z psychiatrické léčebny demolovali hřbitov v Dobřanech.

Chovanci z Dobřan ničili hřbitov

O pořádný rozruch se postarali dva pacienti Psychiatrické léčebny v Dobřanech. Během vycházek poškodili místní kapli s rodinnou hrobkou, napadli kolemjdoucího pěstí a jeden z nich praštil i do kapoty jedoucího auta. Tím ale jejich běsnění neskončilo. Pustili se dokonce dokonce do policisty a pak i do záchranáře, který je přijel ošetřit.

Nezvykle rušno bylo u hřbitova v Dobřanech. Dva agresoři napadli kolemjdoucího a ničili náhrobky. „Po příjezdu strážců zákona na místo mladší z mužů udeřil jednoho z policistů sevřenou pěstí do obličeje a způsobil mu zranění,“ popsala redakci Krimi zpráv policejní mluvčí Dagmar Brožová.

ČTĚTE TAKÉ: Brutální útok osmi školaček na 14letou dívku. Bití a kopance natáčel chlapec na mobil

Vandalové poničili také rodinnou hrobku, kterou vypáčili a vnitřek znečistili černou barvou. Petlice už je opravená, rozbité zůstalo skleněné postranní okno kaple a uvnitř jsou vidět tmavě pomalované stěny a náhrobek. „Nedají pokoj ani těm zesnulým,“ nechali se slyšet místní.

Zřejmě byli pod vlivem alkoholu

Ještě před příjezdem policistů vběhnul mladší z mužů u hřbitova do cesty projíždějícímu autu. „Kapota je po ráně pěstí poškozená, škoda je několik tisíc korun,“ uvedla řidička vozu Eva Polívková. „Na místě došlo u pacifikace i k řeznému zranění z volně ležících střepů jednoho záchranáře. Druhý byl úmyslně kopnut do horní končetiny,“ řekla mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Oba výtečníky pak za pomoci donucovacích prostředků převezli záchranáři s policejním doprovodem na ošetření do Fakultní nemocnice Plzeň. Během převozu demolovali i sanitku. Ředitel zdrabvotnického zařízení redakci potvrdil, že oba pacienti měli vycházku. Z psychiatrické léčebny na hřbitov je to asi 10 minut pěšky.

„Dá se předpokládat, že byli pod vlivem alkoholu. Byli to pacienti, kteří jsou tady dlouhodobě hospitalizováni a byli stabilizovaní,“ popsal ředitel Psychiatrické nemocnice Dobřany Petr Žižka. „Kriminalisté ve věci zahájili úkony pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví, poškození cizí věci, násilí proti úřední osobě a ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ vyjmenovala Brožová. Po výslechu je policisté eskortovali zpátky do psychiatrické léčebny. Za řádění na hřbitově si muži mohou odsedět až 6 let za mřížemi.

Tagy: