Školáci měli okrádat vrstevníky a vyhrožovat jim smrtí. I přes nízký věk čelí hrozbě vězení

Školáci na Slovensku vydírali své vrstevníky, vytáhli i zbraň

Školáci na Slovensku vydírali své vrstevníky, vytáhli i zbraň

Dva bratislavští teenageři se dostali do křížku s policisty – měli okrádat a vydírat své vrstevníky, údajně na ně vytáhli i zbraň, informoval web Noviny.sk.

„Čtrnáctiletý Martin B. a patnáctiletý Jozef L., oba z Bratislavy, čelí obvinění ze zločinu loupeže spáchaného formou spolupachatelství a zločinu vydírání,“ popsala mluvčí Krajského ředitelství policie v Bratislavě Jana Šimunková pro Noviny.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Policie zná motiv střelby na finské škole. 12letý pachatel je v péči psychologů, píší média

Vrstevníkovi podle média vyhrožovali, že pokud jim nepřinese peníze, tak ho zabijí. Mělo se přitom jednat pouze o několik eur. Na jiného mladíka zase podle policistů vytáhli airsoftovou pistoli a slzný sprej, pak mu ukradli tašku, kterou měl přehozenou přes rameno, a utekli. Dvojici chytili až následující den.

„Po provedení potřebných úkonů byli převezeni do cely policejního zajištění. Ze strany vyšetřovatele Okresního ředitelství PZ v Bratislavě IV byl zpracován podnět k jejich vazebnímu stíhání,“ popsala Šimunková.

Policisté upozorňují, že už i čtrnáctileté děti jsou trestně odpovědné a mohou skončit ve vězení. Ačkoliv hrozili jen atrapou zbraně, jde o trestný čin. Dvojice mladíků je aktuálně v policejní cele a čeká na soud.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Obviněný muž z Teplic měl k vraždě mladé ženy použít nůž a sekeru. Soud ho poslal do vazby

Tagy: