Dvě tramvaje se srazily na křižovatce v Ostravě-Porubě. Zranili se čtyři lidé

V ostravské části Poruba se srazily tramvaje

Čtyři lidé byli dnes zraněni při nehodě dvou protijedoucích tramvají v ostravské městské části Poruba. Nehoda se stala na křižovatce ulic Opavská a Martinovská. Zranění skončili v nemocnici, řekli policejní mluvčí Soňa Štětínská a mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Nehoda se stala v 17:45. Podle předběžných informací řidička tramvaje jedoucí na centrum Ostravy zřejmě přehlédla nebo nerespektovala návěstidlo výhybky, uvedla Štětínská. Tramvaj tak v křižovatce nepokračovala rovně, jak měla, ale vlevo a střetla se s protijedoucí tramvají.

Na místě zasahovaly dvě posádky záchranářů, mezi zraněnými byli podle Štětínské řidička i řidič z obou tramvajových souprav. „Ošetřeni byli čtyři účastníci nehody, kteří v tramvajích cestovali. Devatenáctiletý mladík a dvaašedesátiletý muž utrpěli lehká poranění - první v oblasti horní končetiny, druhý na hlavě. Sedmnáctiletý mladík a jednapadesátiletá žena byli zraněni středně těžce, a to v oblasti hlavy a krční páteře, uvedl Humpl. Zranění byli převezeni do Fakultní nemocnice Ostrava.

Podle Humpla záchranáři na místě prohlédli ještě dalších zhruba pět lidí. Jejich poranění ale byla minimální a nevyžadovali ošetření ani přepravu do zdravotnického zařízení. Tramvajová doprava byla v místě nehody dočasně zastavena. Policisté nehodu vyšetřují jako podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.

Policisté hledají další svědky

„Policisté žádají o svědectví cestující linek, kteří se v obou tramvajových soupravách nacházeli a dosud nebyli s policisty v kontaktu. Rovněž žádají o svědectví osádky automobilů projíždějících místem v době střetu, tedy v 17:45, přičemž uvítají také záznamy z palubních kamer,“ uvedla Štětínská.

Tagy: