Řidič předjížděl přes plnou čáru a způsobil nehodu. Z místa odjel, hledá ho policie

Nebezpečné předjíždění

Opravdu nebezpečný manévr předvedl v úterý řidič Na Rokycansku. Rozhodl se totiž předjet kamion přes plnou čáru na horizontu, kde v protisměru jelo další auto. Kdyby šofér protijedoucího vozidla rychle nezareagoval, mohlo dojít k tragédii. Policie nyní po agresivním řidiči pátrá.

Celý incident se odehrál v úterý kolem páté odpoledne na trase Rokycany–⁠Kralovice před městem Liblín. Šofér v protijedoucím autě měl zapnutou palubní kameru, která nebezpečnou jízdu nahrála. On sám strhnul řízení a skončil v příkopu. Naštěstí se nikomu nic nestalo.

Na Facebooku se začala šířit výzva k nalezení riskujícího řidiče, kterou vytvořil Tomáš Jandera, syn šoféra z protijedoucího auta. „Jen díky štěstí v neštěstí řidiče, mého táty, který zareagoval, jak zareagoval, nedopadla tato událost pro naši rodinu tragicky. Řidič protijedoucího vozu, který situaci způsobil, v sobě nenašel ani kousek slušnosti, aby zastavil, zeptal se, jestli se řidiči něco nestalo, a omluvil se. Navíc vozidlo nemá havarijní pojištění, proto i oprava opět půjde na triko nevinného řidiče,“ napsal Jandera.

Policie prosí o pomoc s pátráním

Událost byla nahlášena na policii. Identita řidiče kamionu je již známa. Nyní se nejen Janderovi, ale i policie snaží agresivního šoféra vypátrat. „Policisté v současné době pátrají po řidiči a nezjištěném vozidle, které dle pořízeného záznamu předjíždělo kamion a ohrozilo řidiče protijedoucího osobního vozidla. Z tohoto důvodu se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc,“ řekla policejní mluvčí Veronika Hokrová. Pokud máte jakékoli informace, neváhejte se obrátit na linku 158.

Tagy: