Pytláci posíleni pivem vyrazili v Praze na lov. Zasahovali strážníci, v akci byla i pouta

Pytláci na Stodůleckém rybníku

Pytláci na Stodůleckém rybníku

Pražští strážníci v pondělí krátce před čtvrtou hodinou zasahovali u Stodůleckého rybníka na Praze 13. Dvojice mužů tam totiž vyrazila s pivem na lov ryb. Při konfrontaci s hlídkou začal jeden z mužů utíkat, hlídka ho ale nakonec dostihla. U mužů našla kapra v igelitce, kterého pustila zpět do rybníka.

Dvojice mužů vybavená udičkou, pečivem a pivem vyrazila na lov ryb ke Stodůleckému rybníku na Praze 13. Jednomu z kolemjdoucích ale přišlo jejich chování podezřelé, a tak zavolal strážníky. „Ve chvíli, kdy strážníci dorazili na místo, seděli oba muži na lavičce, konzumovali pivo a tvářili se nezúčastněně,“ uvedli strážníci ve středu na svém Facebooku, kde také sdíleli video ze zásahu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Obviněný muž z Teplic měl k vraždě mladé ženy použít nůž a sekeru. Soud ho poslal do vazby

První z oslovených mužů nejdříve hlídce tvrdil, že o ničem neví, následně ale uznal, že to byla chyba a sliboval, že už to nikdy neudělá. Druhý z nich se při příchodu hlídky městských policistů vzdálil a zpoza rohu celou situaci sledoval. „Po získání všech relevantních informací od muže na lavičce se strážníci rozhodli vytěžit také ‚nenápadného‘ pozorovatele. Ten však zareagoval útěkem,“ uvedli strážníci.

Pronásledování prchajícího pytláka Vybavena udičkou, pečivem a pivem vyrazila dvojice mužů na lov ryb ke Stodůleckém...

Posted by Městská policie hl. m. Prahy on Wednesday, April 3, 2024

Začalo tak přibližně 500 metrů dlouhé pronásledování. Podezřelý kličkoval mezi domy a na výzvy k zastavení nereagoval. Vše nakonec ukončily až donucovací prostředky a spoutání lapeného běžce. „Po návratu na původní místo události také jednatřicetiletý běžec uznal chybu a slíbil, že už to neudělá. Strážníci na místě objevili igelitku s kaprem, kterého pustili do rybníka. Po úklidu nepořádku kolem lavičky pustili také vděčné rybáře,“ sdělili strážníci. Celým případem se bude dále zabývat příslušný správní orgán.

Z videa je patrné, že se zřejmě jednalo o cizince. „Nezapomeňte na to, že to, co tu děláte, je závažný přestupek a můžeme vás za to vyhostit,“ řekl zadrženému muži jeden ze zasahujících strážníků.

Tagy: