Husí kůži z podivného případu mají i policisté. Eva zmizela podobně jako Milada před lety

Eva beze stopy zmizela ze svého domu

Seniorka zmizela beze stopy

Beze stopy zmizela třiasedmdesátiletá žena z dvorku rodinného domu v Milevsku. Policie po seniorce pátrá už týden, do akce nasadila psovody i drony, zatím ale bez úspěchu. Neviděli jste ji někde?

Eva Truhlářová první středu v září někdy mezi půlnocí a sedmou hodinou ráno opustila svůj dům v Sokolovské ulici, zpátky se už nevrátila. „Rozjeli jsme pátrací akci, zařadili jsme policejní psovody, policejní vrtulník, drony,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Kamila Čuřínová.

Policisté pročesali lesy kolem města. Hledali i na oblíbených místech ztracené důchodkyně – vše ale zatím marně. Žena se podle našich informací po Milevsku pohybovala vždy s doprovodem a pravděpodobně bude hodně dezorientovaná. „Má určité zdravotní hendikepy, ale byla fyzicky zdatná. Opravdu, když jsme viděli na záznamech, jakým způsobem a velice svižně se pohybuje, je to pro nás indicie, že by mohla být i desítky kilometrů daleko,“ doplnila Čuřínová.

Kamery ve městě ženu zachytily naposledy druhého září, tedy pět dnů před jejím zmizením. Ani z nich nemá policie žádnou indicii, kam nebo jakým směrem mohla žena odejít. Policie nyní žádá veřejnost o pomoc. Eva Truhlářová odešla v bundě olivové barvy, černých kalhotách a v pantoflích.

Případ se podobá staršímu neobjasněnému

„Je to v podstatě takový podivný případ a i kriminalistům z něho naskakuje husí kůže, protože nám trochu připomíná jeden z pomníčků pohřešovaných,“ upřesnil mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner. V říjnu roku 2005 se totiž podobně ztratila Milada Bezemková, která beze stopy zmizela od rozdělaného oběda.

„Pravděpodobná verze je, že se Bezemková měla zkontaktovat s nějakým novým přítelem, ale nic z toho se nám nepodařilo potvrdit,“ doplnil Matzner. Před šestnácti lety policisté našli pouze jízdní kolo, po Miladě Bezemkové ale jako by se slehla zem a případ zůstává dodnes neobjasněný.

Pokud něco o některé z žen víte, volejte na linku 158, obrátit se můžete i na redakci Krimi Zpráv.

Tagy: