Tvrdil, že ji má odvézt domů. Muž na zastávce obtěžoval dívenku, policie po něm pátrá

Královehradecká kriminálka hledá muže podezřelého z obtěžování nezletilé dívky.

Muž měl obtěžovat dívenku před školou

Královéhradecká kriminálka hledá muže podezřelého z obtěžování nezletilé dívky. Incident se odehrál před školou v Sobotce na Jičínsku. Devítiletou holčičku chtěl údajně muž odlákat pryč. Naštěstí zasáhla kolemjdoucí. Detektivové nyní hledají svědky.

Na incident, který se odehrál v pondělí kolem poledne, rodina z Jičínska jen tak nezapomene. Jejich dceru totiž oslovil neznámý muž a chtěl ji odvézt pryč. Devítiletá dívenka čekala na autobus na zastávce, jen několik málo desítek metrů od její základní školy.

„Terezka vyšla ze školy, šla normálně na autobus na zastávku přes silnici. Zůstala tam sama a z protější stany přišel chlap, který jí řekl, že maminka mu řekla, že ji má odvézt domů. Náhledně po ní sáhl a začal ji tahat,“ líčil otec školačky. Naštěstí šla kolem zastávky žena, která si divného chování muže s dívkou na zastávce všimla. Rychle zakročila a Terezku odvedla do školní jídelny. Tam si ji později vyzvedla její matka.

Viděla auto i část SPZ

„Na základě přijatého oznámení jsme v místě provedli prvotní úkony a provedli prvotní šetření. Případem se i nadále zabýváme,“ uvedla mluvčí policie Eliška Majerová. Policisté podezřelého muže hledají a pomoci k vypátrání by mohlo i jeho auto. „Mělo modrou barvu, byla to klasická ‚škodovácká modrá metalíza‘, která se dává na Octavie či Fabie. Jednalo se vůz combi,“ podotkl otec dívenky.

Dívka si údajně zapamatovala i poslední trojčíslí SPZ – 170. Neznámý muž měl auto údajně zaparkované hned vedle školy, odkud měl výhled na autobusovou zastávku. Případem se zabývá i škola a vyzvala rodiče, aby na své děti dávali pozor. „Ihned jsem informovala všechny vychovatelky, neboť odpoledne je zde velký pohyb dětí, aby je poučily,“ uvedla ředitelka školy Jana Knapová.

Mimo jiné všem rodičům zaslala zprávu, aby své děti informovali o incidentu, který se stal Terezce, a připomněli jim, jak se mají při komunikaci s cizími chovat. „Ve škole mám dvě děti – 8letou dceru a 10letého syna. Pokud to jde, tak si je vždy odvezu a vyzvednu. Bojím se trochu víc, mám strach je pouštět na hřiště samotné,“ uvedla jedna z maminek.

Policie hledá svědky

„Vyzýváme případné svědky, kteří by mohli mít k samotnému incidentu, osobě možného pachatele či jeho vozidlu jakékoliv informace, ať se obrací na policisty z obvodního oddělení Sobotka případně sdělí informace na bezplatnou linku 158,“ uvedla policejní mluvčí. Dívka pachatele popsala jako mladšího muže, kterému mohlo být kolem 30 let.

Pokud jste incident v Sobotce viděli, jeli jste kolem nebo máte k případu jakékoliv informace, můžete se ozvat i redakci Krimi zpráv.

Tagy: