Eva Burešová o závislostech: Cigaret i alkoholu se vzdala, bez čeho ale žít nedokáže?

Eva Burešová

Herečka Eva Burešová se zúčastnila slavnostního otevření centra pro léčbu závislostí Alkos. Spolu se svými kolegy Danou Batulkovou, moderátorem Honzou Dědkem a hercem Martinem Písaříkem se stali kmotry nového centra. Za jeho vznikem stojí abstinující alkoholička a spisovatelka Michaela Duffková, která se rozhodla lidem se závislostmi pomáhat systémově. Burešová pak během večera prozradila, že sama donedávna bojovala s jednou závislostí.

„Z Míši jsem úplně hotová. Je spousta lidí, kteří mají problémy, vyřeší je a jdou dál. Ale ona, ačkoliv si svůj problém vyřešila, pomáhá velmi aktivně ostatním a to se mi moc líbí,“ řekla hvězda seriálu Slunečná.

Sama Burešová uvedla, že se teprve nedávno zbavila závislosti na cigaretách. Herečka kouřila v mládí, znovu se k zlozvyku vrátila po rozchodu s otcem svého syna, což přiznala pro pro Super.cz. Kromě cigaret se Burešová už dříve vzdala také alkoholu. „Už nepiju. Dám si sladké pivo, ale moc to nepotřebuji, nedělá mi to dobře. Nepatřím k umělcům, kteří za večer vypijí láhev vína,“ upřesnila zpěvačka. A na čem bude herečka závislá vždy? „Na lásce. Na té jsem hodně závislá,“ přiznala.

Zbavovala se stresu

Na křtu se pak spolu se svými kolegy zúčastnila skupinové terapie, která ji téměř dohnala k slzám. Pod odborným vedením se například naučili zbavit stresu. „Mně se chce brečet, radši mě netočte,“ řekla Burešová.

Za vznikem centra Alkos stojí Michaela Duffková. Autorka knih Zápisník alkoholičky a Zápisník abstinentky a držitelka ceny Magnesia Litera. Centrum otevřela už v dubnu, šlo však o zkušební provoz. „Vyhledávají nás také lidé, kteří si potřebují ujasnit směr v životě a kteří prožívají menší krizi. Máme za sebou období covidu, hodně lidí to semlelo, něco je trápí a právě i tito klienti nás navštěvují,“ uvedla Duffková.

Tagy: