Eva Burešová se zasnoubila. Po cestě do kostela se učila nazpaměť Nechte zvony znít

Jako Týna Popelková ze Slunečné zažívá Eva Burešová nejšťastnější chvíle v životě. S Jankem v podání Marka Lambory přemýšlí o miminku, ale i o svatbě. A právě k té se nyní dostanou zase o něco blíže. Na romantické vyznání se můžete těšit v úterý od 20:15 na Primě.

Týna připravuje svatbu pro své hosty na Slunečné, a tak občas padne myšlenka i na tu její. Když v kostele zůstane sama, nastane osudová chvíle. „Musím říct, že to pro mě byla stresující scéna, protože než Janek přijde, tak Týna zpívá píseň Marty Kubišové Nechte zvony znít. Vzpomněla jsem si na to ráno v autě,“ přiznává herečka, která se musela naučit skladbu za dobu, než se dostala na plac.

„Cestou do Záp jsem si to pouštěla stále za sebou, abych si zapamatovala text. Byla jsem nesmírně nervózní, protože jsem na místě nemohla říct, že to neumím,“ prozradila po natáčení Eva Burešová. „Naštěstí moje hlava funguje a naučila jsem se to.“

Teprve nyní se dozvěděla své celé jméno

Poté už přišla řada na osudovou chvíli Týny a Janka, kdy milovaný muž poklekne a položí tu zásadní otázku. „V kostele byla neuvěřitelná zima, v tom to bylo náročnější. Myslím ale, že to přidalo efekt pro diváky, protože jsem se tak klepala zimou, třásly se mi ruce – a do toho mi Marek nasazoval prstýnek. Pomohlo to tedy k iluzi, že je Týna rozechvělá, ale pravda prostě je, že mi byla kosa!“ směje se herečka.

S Markem se na onu romantickou scénu nijak nepřipravovali a ani rekvizitáři nehledali speciální prsten. „Velikost snubního prstenu už věděli, když žádal Týnu o ruku Štěpán. A vzhledem k tomu, že mě o ruku Honza Plouhar žádal už i v Modrém kódu, tak prstýnky měli,“ odkrývá seriálová tajemství herečka.

„Jediné, co Marek chtěl a byla jeho invence, že by Janek určitě požádal o ruku Týnu jejím celým jménem. Tak jsme volali hlavnímu scenáristovi Rendovi Decastelo, jak se Týna jmenuje druhým jménem, po kom je křtěná. Od Marka to bylo moc hezké, protože on by to osobně prý taky tak udělal. Na poslední chvíli jsem se tak dozvěděla, že jsem Kristýna Alžběta Popelková.“

Na už 112. díl oblíbeného seriálu Slunečná, tentokrát s názvem Ta pravá, se dívejte v úterý od 20:15 na Primě.

Tagy: