Exces na finále Ligy mistrů: Nezvaní hosté na hřišti, zasáhla i hvězda Dortmundu

Finále Ligy mistrů mezi Borussií Dortmund a Realem Madrid muselo být hned v úvodu přerušeno. Na vině byla trojice výtržníků, kteří vtrhli na hrací plochu. Zasáhnout musel i jeden z fotbalistů.

Stačilo pár sekund a problém byl na světě. Trojice mladíků narušila běh finále Ligy mistrů. Kvůli jejich vniknutí na hřiště londýnského Wembley musel rozhodčí Slavko Vinčič utkání přerušit. Trvalo několik desítek vteřin, než se nezvané hosty podařilo zpacifikovat. Jeden z nich si stihl udělat selfie nejen ve středovém kruhu, ale například i s hvězdou Realu Viniciem. Na zastavení dalšího z výtržníků se dokonce podílel i záložník Dortmundu Marcel Sabitzer.

ČTĚTE TAKÉ: Francouzská policie zmařila teroristický útok na olympijské hry. Cílem měly být fotbalové zápasy

O tom, že šlo s velkou pravděpodobností o předem plánované vniknutí na trávník, svědčí i fakt, že všichni tři zadržení měli na sobě tričko se jménem kontroverzního youtubera Mellstroye, který je původem z Běloruska. Influencer měl podle britského webu Mirror údajně nabídnout v přepočtu asi osm milionů korun prvnímu člověku, který vtrhne během finále na trávník.

Incident způsobil nejen přibližně dvouminutové přerušení zápasu, ale také vlnu emocí. Fanoušci přímo na stadionu spustili mohutný pískot, na sociálních sítích se zase strhla vlna kritiky. Mnozí vniknutí označili za trapné. Nutno podotknout, že poskytovatel přenosu včas zareagoval a během živého vysílání nebylo vniknutí výtržníků na hřiště zabíráno kamerami.

MOHLO VÁM UNIKTNOUT: Břeclav se loučila s Jakubem. Památku chlapce, zabitého fotbalovou brankou, uctily tisíce lidí

Tagy: