Břeclav se loučila s Jakubem. Památku chlapce, zabitého fotbalovou brankou, uctily tisíce lidí

Břeclav se rozloučila s fotbalistou Jakubem.

Pieta za chlapce

Rodina, kamarádi i spoluhráči se v sobotu loučili se školákem, kterého zabila nepřipevněná fotbalová branka. Tragédie se stala na začátku května v Břeclavi. Zemřelého sportovce si během utkání krajského přeboru mladších žáků připomnělo více než dva tisíce lidí. Na pietním místě, které u hřiště vzniklo, hořely svíčky.

Oblíbený dres s číslem deset už dvanáctiletý Jakub nikdy neoblékne. Tragickou smrt velké fotbalové naděje si připomněli jeho spoluhráči tím, že na trávník vyběhli nejen v klasické modré, ale také s Jakubovou přezdívkou „Pospa“ na zádech.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt mladých sportovců: Proč kolabují a jak tomu předejít? Případy ze Slovenska varují

„Byl mimořádný talent, byl úplně jinde, ale zapadl mezi nás úplně skvěle. My jsme to opravdu chtěli pojmout tak, aby to byla oslava jeho osoby. Myslím si, že si to zasloužil, že se to povedlo,“ řekl CNN Prima NEWS předseda klubu MSK Břeclav Alexandr Hrabal.

Před samotným utkáním stadion na minutu utichl. Každý, kdo mladého sportovce znal, měl slzy na krajíčku. Během zápasu diváci často vyvolávali chlapcovo jméno. Jeho přáním bylo, aby se zaplnily tribuny fotbalového stadionu, což se mu v sobotu splnilo. Na zápas se přišly podle webu Deník podívat tisíce lidí. „Já myslím, že to bylo fajn, že jsme se sešli a mohli Kubovi poslat vzkaz, který by si určitě přál,“ shodli se návštěvníci.

FOSFA MSK Břeclav - fotbal KUBO PRO TEBE Fotbal přináší radost i smutek. Někdy ale nastanou chvíle, které jsou nad...

Posted by FOSFA MSK Břeclav - fotbal on Tuesday, May 7, 2024

Nehledě na neštěstí pokračuje život ve fotbalovém klubu dál. Jakubovi spoluhráči vyslyšeli rady odborníků a poměrně rychle se objevili zpátky na zeleném trávníku. „Po doporučení našeho psychologa, který nám řekl, aby kluci nenásilným způsobem začali zase trénovat, aby byli v kolektivu, aby je to neužíralo,“ doplnil Hrabal.

Talentovaného sportovce zabila na začátku května nepřipevněná fotbalová branka. V osudný den odehrál ještě dopoledne mistrovský zápas. Když si po něm odpočinul, vyrazil na podvečerní trénink s kamarády. Z něj už se však ani přes veškerou snahu záchranářů domů nevrátil. Na sídlišti, kde došlo k tragédii, vzniklo pietní místo, kam místní nosí plyšová zvířátka a jiné dárky. „Byl milý a dobře se s ním povídalo. Nemělo se to stát, ty branky by měly být připevněné,“ řekla Jakubova kamarádka pro CNN Prima NEWS.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: První slova zdrcené babičky 12letého Jakuba, kterého zabila branka. Promluvila o velké bolesti

Tagy: