Mládek prozradil svůj lék na dlouhověkost. Co mu kromě hudby a jídla dělá radost?

Mládek slaví 80 let

Mistr vtipu a zpěvák Ivan Mládek vypadá skvěle a srší energií. Když se zrovna nevěnuje hudbě, rád maluje nebo si zajde na pivo. Nedávno také oslavil 80. narozeniny a prozradil, jaký má recept na dlouhověkost.

Zpěvák, bavič i skladatel Ivan Mládek se už před deseti lety vzdal mediální pozornosti, pro redakci ShowTime však udělal výjimku, poskytl rozhovor a prozradil, že i na svůj lehce pokročilý věk se cítí fit.

„Nemám žádnou nemoc, ani infarkt… To se ale může rychle změnit. Ono se říká, že ti, co vypadají dobře, tak najednou bum a je po nich a takoví ti lazaři, co naříkají a chodí po doktorech, jsou tady do sta,“ sdělil s nadsázkou.

Covid zkazil oslavy

Přesto se však nebojí „riskovat“ a nezdravého jídla se zatím nevzdává. „Mám recept na dlouhověkost. Přejídat se, jíst hodně tučné, sladké a pokud možno jíst před spánkem. Vůbec žádný pohyb a furt být nas*aný. To byla moje tchyně a byla tu do sta let,“ pokračoval Mládek.

Oslavit kulatiny mu však znemožnil covid. „Slavili jsme to sami s manželkou, každý v jiném koutě místnosti, protože jsem byl jedovatý a manželka to nechtěla chytit. Odložili jsme veškeré oslavy na léto,“ přiznal. Postupně to však chce dohnat. S rodinou, muzikanty i sousedy.

Na tom, že se před deseti lety stáhl z mediální pozornosti, by však nic neměnil. „Už jsem toho měl dost, nádoba přetekla... V 70 letech jsem se rozhodl, že už budu dělat jenom to, co mě baví – malovat a brnkat na kytaru. Samozřejmě setrvačností dál jezdím s kapelou,“ podotkl dále.

Kromě toho si ale užívá i klidu anebo času, kdy může jít na pivo. Skládání písniček však pověsil na hřebík. Řekl jsem si, že už jsem národu všechno sdělil. Musel jsem se k tomu vrátit po revoluci, když jsem dostal nabídku tvořit svoje pořady. Tehdy jsem udělal 600 písniček, ale to byly takové ty bokovky,“ popsal. Před nedávnem Mládkovi vyšlo CD i LP deska s největšími hity.

Tagy: