Případ zablokované sanitky na Zlínsku: Řidič EXKLUZIVNĚ promluvil, vše se mělo stát jinak

Sanitka (Ilustrační snímek)

Majitel příjezdové cesty na Zlínsku zablokoval sanitku

Řidič, který minulé úterý v obci Hvozdná na Zlínsku zablokoval záchranářský vůz, podle svých slov svého činu lituje. V exkluzivním vyjádření pro CNN Prima NEWS nastínil, že celá událost proběhla z jeho pohledu jinak, než bylo dosud popisováno. Po ostré hádce mezi zasahujícími lékaři a řidičem vozu se zdravotníci k pacientce sice dostali, seniorka však následující den kvůli zdravotním komplikacím zemřela.

Řidič podle svých slov nechtěl nikoho ohrozit. Připustil, že se pohádal s řidičem záchranářského vozu a následně i s lékařkou. Netušil ale, že někomu zachraňují život.

ČTĚTE DÁLE: Plameny zachvátily les na Svitavsku. Požár se rychle šíří, do akce vzlétl vrtulník Black Hawk

„Pacient v autě nebyl, pacient byl v baráku. Jak někdo říká, že jsem bránil, aby vyndali nosítka, tak to není pravda,“ hájil se muž. „Po určitém čase řekli, že chtějí vyjet nahoru, tak jsem vycouval. Oni vyjeli na cestu a pak teprve šli pro pacienta,“ popsal sled událostí ze svého pohledu. „Mrzí mě, že k tomu došlo. Hlavně kvůli těm hádkám,“ vyjádřil lítost řidič.

Zasahující lékaři zaparkovali sanitku poblíž domu, kde právě bojovala o život 78letá žena. Konflikt vznikl v okamžiku, kdy přijel majitel sousedního domu a chtěl se dostat na svůj pozemek.

„Říkal, že na tom pozemku naše sanitka nemá co dělat a trval na tom, aby tento pozemek řidič sanitky opustil,“ přiblížila pro CNN Prima NEWS dramatické okamžiky mluvčí záchranářů Gabriela Netopilová. Lékaři důsledkem incidentu ztratili odhadem pět minut času, během kterého už mohli být na cestě do nemocnice.

Netopilová upozornila, že práce záchranářů je nesmírně stresující a každý neplánovaný zádrhel může mít tragické následky. „Naši záchranáři jsou v tu chvíli v poměrně velkém stresu,“ přiblížila zdravotnice. „Záchranáři by se měli věnovat především záchraně toho pacienta a neměli by na místě řešit nějaké další hádky,“ dodala.

Pacientka později v nemocnici zemřela

Seniorce selhávalo srdce. Následující den v nemocnici zemřela. Podle ženy, která s ní v domě bydlela, ale seniorka zřejmě zemřela kvůli dalším zdravotním komplikacím. Se zásahem záchranářů to pravděpodobně nesouviselo.

Nepříjemný incident vzbudil pohoršení i mezi obyvateli obce. „Ten pán je nekonfliktní soused. Nikdy s ním nebyly problémy, takže to byl jen nějaký exces,“ svěřila se jedna z oslovených sousedek.

Případem se již začala zabývat zlínská policie. „Policisté budou získávat veškeré informace k této události a budou vyslýchat svědky. Trestněprávní kvalifikace bude jasná až v následujících dnech,“ upřesnila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Autobus v Praze zachvátily plameny. Oheň fatálně zasáhl i několik dalších aut, ukazují záběry

Tagy: