Exkluzivní výpověď skialpinisty: S trestem nesouhlasím. Ještě nevím, jestli sklopím uši

Z násilí proti úřední osobě obvinili policisté skialpinistu.

Z násilí proti úřední osobě obvinili policisté skialpinistu

Z násilí proti úřední osobě obvinili policisté skialpinistu, který měl napadnout strážce Národního parku Šumava. Muži z Železnorudska hrozilo až několik let za mřížemi. On sám tvrdil, že ochránci přírody jako první napadli jeho, a soud mu nakonec uložil pouze pokutu. V úterý redakci CNN Prima NEWS skialpinista poskytl exkluzivní rozhovor.

„Celý rozsudek je postavený pouze na výpovědi ochránců přírody. K našim výpovědím nebylo přihlédnuto. Nicméně, v danou chvíli zvažujeme s právním zástupcem další postup. Teď je na zváženou, zda nadále bojovat se státem, který se vždy bude zastávat svých zaměstnanců a lidí, kteří pro něj pracují, nebo sklopit uši,“ uvedl freerider Jiří B.

Pokud by situaci již neřešil, řekl by si prý: „Dobře, takže jsme se tam poprali a já za to zaplatím 30 tisíc korun.“ Hrozilo mu i vězení, nakonec zaplatí pokutu. „Je dobře, že z 30 tisíc nedostanou strážci ani korunu, je to pokuta státu a ne lidem, kteří mě napadli. Jsem člověk, který miluje přírodu, chodím po lese, jezdím tam na lyžích, přírodě neubližuji,“ pokračoval.

Co považuje na celé situaci za negativní? „Jediný negativní vliv, který to možná má, je, že pro řadu lidí mohu být mediálně za ‚špatňáka‘. Ale to tak snad není. Soudní proces to úplně dobře nevystihl,“ podotkl. Dodal, že pokud má být potrestán on, tak s tím nesouhlasí. „Jsem ale rád, že nejdu do vězení nebo že nemám podmíněný trest,“ uzavřel.

Tagy:
pokuta rozhovor násilí ochránci přírody CNN Prima NEWS výpověď soud Národní park Šumava skialpinista úřední osoba