Exkluzivní záběry: Zápasník Růžička je ve vazbě. Policisté ho viní i z loupeže a vyhrožování

Tadeáš Růžička alias Mawar je ve vazbě.

Růžička je ve vazbě

Kontroverzní zápasník Tadeáš Růžička je ve vazbě, kam ho v pátek poslal obvodní pražský soud. Předsedkyně senátu se obávala toho, aby trestnou činnost neopakoval. Štáb byl u vazebního zasedání jako jediný, a tak získal exkluzivní záběry z místa.

Bojovníka MMA Tadeáše Růžičku nejspíš nejtěžší zápas v životě teprve čeká. Bude bojovat o to, aby co nejdřív opustil věznici. Po sérii incidentů to ale nebude lehký boj. Má mít totiž na svědomí dlouhý výčet trestných činů. A policistům už došla trpělivost. „Pražští kriminalisté zadrželi 26letého muže, který je obviněn z několika trestných činů. I přestože soud už muži uložil podmíněný trest odnětí svobody, muž ve své trestné činnosti dál pokračoval,“ popsala pro CNN Prima NEWS mluvčí Policie ČR hl. m. Prahy Kristýna Soukupová.

ČTĚTE TAKÉ: Růžičkovi hrozí po útoku na koupališti vězení. Ohrozil svou kariéru, shodují se lidé z branže

Podle informací Krimi zpráv má Růžička na svém kontě také nebezpečné vyhrožování. Údajně chtěl po zaměstnankyni rychlého občerstvení pití zdarma a to kvůli tomu, že je zkrátka známá osobnost. Obsluhy se zastala jiná žena, které muž také začal vyhrožovat. Vzhledem k tomu, že obsluha znala muže již z dřívějška, a také znala jeho minulost, měla obavu o svoje zdraví a život,“ dodala Soukupová.

Jenže nebezpečným vyhrožováním to neskončilo. Zatímco detektivové na případu pracovali, měl o sobě dát Růžička zase vědět. Tentokrát ještě s posilou v podobě maskovaných kamarádů. „Tato skupinka bezdůvodně pronásledovala několik dalších osob, přičemž došlo i k loupeži. Následně si celou věc převzali kriminalisté, kteří se souhlasem státního zástupce obdrželi souhlas se zadržením osoby,“ pronesla Soukupová.

Po zadržení putoval Růžička rovnou k výslechu a následně ho policisté eskortovali do Kongresové ulice do cely předběžného zadržení, tady pak strávil dvě noci. V pátek před jedenáctou hodinou ho policisté doprovodili k soudu. Ten rozhodoval o tom, jestli Růžička skončí ve vazbě. Přijel v teplácích a černé mikině. Téměř celou dobu měl na hlavě nasazenou kapuci.

O vazbě rozhodoval obvodní soud pro Prahu 6 zhruba za necelou hodinu a půl bylo jasno. „Klient byl vzat do vazby podle paragrafu 67 písmeno C trestního řádu, to znamená do předstižné vazby, my jsme si podali hned po vyhlášení usnesení stížnost, takže to rozhodnutí bude přezkoumávat městský soud v Praze,“ popsal pro CNN Prima NEWS Růžičkův advokát Tomáš Dvořáček.

Tadeáš Růžička na sebe v negativním slova smyslu upozornil už loni, a to surovým útokem v centru Prahy. Co všechno má zápasník na svědomí? Podívejte se souhrnnou reportáž:

Tagy:
soud CNN Prima NEWS trestný čin Městský soud v Praze Praha trest odnětí svobody soudnictví trestná činnost Policie České republiky Obvodní soud pro Prahu 6 Tadeáš Růžička trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva