Bijec Růžička pobouřil novým videem. Opilý bušil na zavřenou restauraci, obsluze nadával

Tadeáš "Mawar" Růžička

Zápasník Růžička na sebe opět upozornil

Zápasník Tadeáš „Mawar“ Růžička, který za výtržnictví dostal od soudu 11 měsíců vězení s podmíněným odkladem na 40 měsíců, na sebe opět upozornil. Na sociální síti sdílel video, ve kterém se nad ránem snaží dostat do restaurace, která právě zavírala. S tím se ovšem bijec nehodlal smířit. V reakci pro web Sport.cz uvedl, že byl jen opilý a „nic se nestalo“. Soud již na sklonku ledna Růžičku potrestal v souvislosti s napadením muže v bezvědomí.

Zápasník se před pár dny vrátil ze soustředění v Thajsku, kde prý hledal sám sebe. Růžička se pro web Sport.cz k incidentu vyjádřil s tím, že byl opilý a že si z něho personál dělal legraci. „Klasicky jsem to natočil, nic se nestalo,“ sdělil webu bijec s přezdívkou Mawar.

ČTĚTE TAKÉ: Neuvěřitelný zkrat závodníka: Po havárii si počíhal na rivala, na jeho auto mrštil nárazník

Ve videu označil zaměstnance zařízení za „k*ávu“ a „bu*íka“, kteří jsou „z něho pos*aní“. Dožadoval se vstupu do restaurace i přesto, že již měla zavřeno.

Při jakémkoliv porušení 40měsíční podmínky přitom zápasníkovi hrozí pobyt za mřížemi. Tu mu udělil soud společně s hrozbou 11 měsíců ve vězení. Růžička si však příkaz nepřevzal. „Ve věci pana obviněného byl vydán 31. ledna 2024 trestní příkaz,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 7 Kaňáková.

Později na svém Instagramu tvrdil, že si ho ani vyzvednout nehodlá. „Další dva měsíce si to určitě nepřevezmu, protože mě tady čekají těžké zápasy i tréninky,“ sdělil v příspěvku na sociálních sítích v polovině letošního února s tím, že se právě nachází v Thajsku.

Kauzu odstartovaly záběry, které v červenci minulého roku zahýbaly sociálními sítěmi. Na nich byl zaznamenán zápasník v nočních ulicích Prahy, jak bil muže v bezvědomí a hrubě mu nadával. Jeho chování ihned odsoudili další známí bojovníci čí promotéři.

Na sklonku srpna zahájila policie trestní stíhání za výtržnictví a ublížení na zdraví na jeho osobu, jelikož se jim podařilo najít i poškozeného muže v bezvědomí. Mluvčí policistů Jan Daněk tehdy uvedl, že zápasníkovi hrozily až tři roky.

MOHLII JSTE PŘEHLÉDNOUT: Po Edenu bych už možná nedokázal odejít, říká končící šéf marketingu Oktagonu MMA Nikolas Pátek

Tagy:
vězení restaurace MMA soud smíšená bojová umění zápasník kontroverze agresivita nadávky podmíněné odsouzení Tadeáš Růžička Tadeáš Mawar Růžička