Andreu měl exmanžel rozpustit v sudu s kyselinou. Rodina po šesti letech pohřbila její ostatky

Andrea Vlčeková

Reportér TV JOJ Rastislav Striško promluvil o tragické smrti Andrey Vlčekové

Zavražděná matka dvou dětí Andrea Vlčeková mohla být konečně po více než šesti letech pochována. Příbuzní uložili ostatky zavražděné Slovenky do hrobu na hřbitově v Bojničkách, informoval web tvnoviny.sk. Čtyřiatřicetiletá Andrea byla unesena, zavražděna a její tělo bylo rozpuštěno v kyselině. Ze zločinu byl obviněn její bývalý manžel.

„Trvalo dlouhých šest a půl roku, než jsme se s ní mohli alespoň duchovně rozloučit a připustit si, že už není mezi námi. Má místo, kde jí můžeme zapálit svíčku, dát květiny a pomodlit se za ni,“ uvedla rodina zesnulé v oficiálním prohlášení, které má k dispozici portál tvnoviny.sk.

ČTĚTE TAKÉ: Po hádce bodla nožem. Žena na Holešovsku měla usmrtit spolubydlící důchodkyni, hrozí jí 18 let

„Teď už jen čekáme na spravedlnost soudů. Neočekáváme nic jiného než doživotí,“ dodali příbuzní. Vlčeková má své pietní místo na hřbitově v obci Bojničky v okrese Hlohovec v Trnavském kraji na západním Slovensku.

Psal se 13. prosinec roku 2016 a Andrea Vlčeková právě odvedla mladšího syna do školky. Pak už ji nikdo neviděl. Před budovou na ni totiž čekali tři únosci, které si měl najmout její bývalý manžel Miroslav Vlček. Ti ji odvezli do nedalekého skladu ve Veľkých Ripňanech na Slovensku, kde se už podle vyšetřovatelů nacházel zhrzený exmanžel.

Tam měl Andreu údajně bít železným řetězem a vyhrožovat jí. Důvodem bylo, že proti němu v minulosti svědčila v několika případech. Ačkoli byl exmanžel obviněn z únosu, nikdo stále netušil, kam žena zmizela.

Zvrat v případu nastal zhruba před dvěma lety. Policisté ve skladu objevili plastový sud s kyselinami chlorovodíkovou a sírovou. Tělo v něm měl její exmažel nechat rozpustit. Vyšetřovatelé k tomuto závěru došli poté, co prozkoumali nálezy ze dna kádě. V sudu se našly plomby a náušnice. V dubnu letošního roku byl Miroslav Vlček obviněn z úkladné vraždy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Češce v Tunisku reálně hrozí trest smrti. Za plánovanou vraždu se udílí, říká mluvčí soudu

Tagy:
Slovensko vražda smutek únos tragédie hřbitov poslední rozloučení kyselina sud Andrea Vlčeková Miroslav Vlček Hlohovec Bojničky