Expertka: Gosling s mikrofonem zastínil vítěznou Eilishovou. Vyhlášení připomínalo devadesátky

Herec Ryan Gosling při hudebním vystoupení na předávání Cen Akademie Oscar 2024.

Gosling při vystoupení na Oscarech zcela zastínil Eilishovou, míní Koukalová

Letos to byli opět Oscaři, jak si je pamatuju z 80. nebo 90. let, popsala ve vysílání CNN Prima NEWS zástupkyně šéfredaktora webu Expres.cz Barbora Koukalová. Zdůvodnila to tím, že největší favorit získal značnou část ocenění. Za zlatý hřeb večera označila hudební vystoupení herce Ryana Goslinga, který zazpíval píseň I'm just Ken (Jsem jen Ken) z filmu Barbie. Jeho výkon byl podle Koukalové tak dobrý, že zastínil i představení pozdější vítězky ceny za nejlepší filmovou píseň Billie Eilishovou.

Letošní předávání Cen Akademie Koukalové připomínalo ceremonie z konce minulého století. Měla tím na mysli zejména to, že největší favorit si ze slavnostního večera odnese většinu ocenění.

ČTĚTE TAKÉ: ANKETA: Kdo si podle vás zasloužil vyhrát Oscara?

„Nedávno se rozdávaly ceny po troškách, zatímco letos filmy Oppenheimer a Chudáčci bodovaly skoro ve všech kategoriích. Je to takový návrat ke starým časům, kdy jeden či maximálně dva favoriti vymetou veškeré ceny,“ popsala ve vysílání CNN Prima NEWS.

I zbytek večera hodnotila expertka kladně. Líbilo se jí zejména, že vítězové zkrátili délku svých proslovů, a že se hvězdy vyhnuly politickým komentářům. „Nevyčítám politickou agitku při projevu ukrajinského režiséra snímku 20 dní v Mariupolu, který zvítězil v kategorii nejlepší dokumentární film, to samozřejmě chápu,“ upřesnila.

Gosling předčil mladou zpěvačku

Pomyslným zlatým hřebem podle ní bylo hudební vystoupení Ryana Goslinga. „To v podstatě předčilo Oscara Billie Eilishové,“ řekla. Oba zazpívali píseň z filmu Barbie, Eilishová se songem What was I made for? (K čemu jsem byla stvořena?) triumfovala.

Pozitivně ji překvapilo také vystoupení Scotta George a zpěváků indiánského kmene Osičů. Na předávání cen vystoupili v rámci filmu Zabijáci rozkvetlého měsíce, který pojednává o genocidě tohoto indiánského kmene.

„Toto připomenutí historie severoamerického kontinentu mi na ceremonii vždy chybělo. Tentokrát jsme se dočkali a myslím, že to bylo jedno z nejpůsobivějších vystoupení v historii Oscarů,“ uzavřela Koukalová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ivan Hlas exkluzivně o boji s rakovinou: Dost drsné chvíle. Hrozilo, že už nikdy nebudu mluvit

Tagy:
film ocenění filmy Ryan Gosling Barbie Billie Eilish Barbora Koukalová Ceny Oscar hudební vystoupení Oppenheimer Chudáčci Scott George