Exploze, požár a černý dým. Nehoda na německé dálnici rozpoutala inferno, na místě jsou mrtví

Tragická nehoda se odehrála v úterý odpoledne na německé dálnici A2. Po srážce několika kamionů explodovaly plynové bomby, které jeden z nich převážel. Následné ohnivé inferno nepřežili minimálně dva lidé. Nebezpečí výbuchů stále hrozí, část důležité tepny spojující Berlín a Hannover tak zůstane uzavřená až do soboty, informovala ve středu agentura DPA.

Výbuchy, černý dým a lidé prchající z aut. Tak to vypadalo v úterý odpoledne na dálnici A2 nedaleko Magdeburgu. Řidič jednoho kamionu převážejícího nebezpečný materiál nestihl podle deníku Bild včas zareagovat na kolonu před dopravním omezením a narazil do vozů před sebou. Naneštěstí se součástí nehody stal i kamion s plynovými bombami, které začaly explodovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tragická nehoda na přejezdu: Vlak v Mexiku sešrotoval autobus, zemřelo nejméně sedm lidí

„Srážka měla za následek rychlé rozšíření požáru až ke kamionu na přepravu nebezpečného nákladu,“ cituje Bild vyjádření německých policistů. Ti v prvních chvílích nebyli schopni určit rozsah nehody a snažili se hlavně dostat do bezpečí lidi, kteří zůstali ve svých autech. Z hořícího kamionu se navíc uvolnily nebezpečné látky, jež spolu s vybuchujícími plynovými bombami znemožnily práci hasičů a záchranářů.

„Bylo to jako zemětřesení, dokonce i dálnice se třásla. Jen jsem volal na ostatní, aby utíkali dozadu, a dostali se tak do bezpečí,“ popsal dramatické okamžiky jeden ze svědků pro web MDR.

Policie zatím informovala o minimálně dvou mrtvých řidičích, nevylučuje ale, že počet obětí může být vyšší. Do epicentra nehody se totiž kvůli stále hrozícím výbuchům nebylo možné dostat. Okolo nehody je vytvořen 500metrový bezpečnostní okruh a dálnice na místě tragédie zůstává v obou směrech uzavřená i ve středu ráno. Úsek ve směru na Berlín by se mohl otevřít ve středu večer, ve směru na Hannover nejspíše až v sobotu, napsala DPA.

Tragická nehoda se tento týden odehrála také na české dálnici D2, více v reportáži:

Tagy: