Fanoušci Lovců duchů jsou zdrceni. Seriálová hvězda prohrála dvouletý boj s leukémií

Po dvouletém boji s leukémií zemřela herečka Nicki Aycoxová, která v seriálu Lovci duchů ztvárnila démonku Meg. Bylo jí pouhých 47 let. Její smrt potvrdila na sociálních sítích její švagrová Susan Raabová Cekloskyová.

„Moje krásná, chytrá, divoká, neuvěřitelně talentovaná a milující švagrová, Nicki Aycoxová Raabová, zemřela. Můj bratr Matt Raab byl po jejím boku. Žili spolu nádherný život v Kalifornii. Byla to rozhodně bojovnice a každý, kdo ji znal, ji miloval,“ napsala Raabová Cekloskyová 18. listopadu na Facebooku.

Když Aycoxová před dvěma lety onemocněla, zprvu si myslela, že má covid. Lékaři jí ovšem sdělili zdrcující diagnózu. Herečka se přesto snažila s nelehkou situací popasovat a věřila, že leukémii i následnou léčbou zvládne. „Vrátím se lepší, silnější a moudřejší,“ psala tehdy na svém Instagramu.

Aycoxová podstoupila chemoterapii i transplantaci kmenových buněk. Bohužel, ani to nepomohlo. Svým fanouškům se naposledy z nemocničního lůžka ozvala letos v březnu. Na videu si zpívala a vypadala stále odhodlaně, informoval web People. Svůj boj se zákeřnou nemocí nakonec prohrála.

Odpočívej v pokoji, kamarádko

Poctu slavné herečce vzdal na sociálních sítích tvůrce Lovců duchů Erik Kripke. „Je mi smutno z toho, že zemřela skvělá Nicki Aycoxová. Byla příliš mladá. Byla potěšením a pronášela své repliky tak medově a přitom jedovatě,“ vzkázal jí na Twitteru.

Několik slov o ní napsal také herec Jim Beaver. „Moje první epizoda Lovců duchů byla s Nicki. Byla to skvělá herečka a skvělá kolegyně. Je mi tak smutno, když slyším o její smrti. Odpočívej v pokoji, kamarádko,“ uvedl.

Aycoxová pocházela z Oklahomy a herectví se začala věnovat už jako malá. Objevila se v seriálech Ed nebo Kriminálka Las Vegas. Větší role dostala až v seriálech Odložené případy a Lovci duchů. V roce 2009 pak dostala hlavní roli v seriálu Dark Blue, kde ztvárnila tajnou policistku Jaimie Allen. Zahrála si i ve filmech jako Zvířecí instinkty, Akta X: Chci uvěřit nebo Jízda do pekel 2.

Tagy: