Davy před hotelem oplakávají smrt Liama Payna. Soustrast vyjádřila i Paris Hiltonová a další

Před hotel Casa Sur dorazily stovky zdrcených fanoušků.

Zemřel jeden ze členů skupiny One Direction

Zpěvák a někdejší člen skupiny One Direction Liam Payne, jehož smrt ve středu oznámila média, po sobě zanechal spoustu zdrcených fanoušků – stovky z nich ještě v osudný den dorazily před hotel v argentinském Buenos Aires a vyjadřovaly lítost nad jeho tragickým skonem. Spoustě z nich tekly slzy. Někteří také zapalovali svíčky, aby uctili jeho památku. Když policisté z hotelu vynášeli Payneovo bezvládné tělo, davem se rozezněl potlesk, píše britský deník The Guardian. Úmrtí hudebníka zasáhlo i svět celebrit – dojemné vzkazy mu na internetu zanechala například Paris Hiltonová nebo Anne Twistová, matka dalšího člena One Direction Harryho Stylese.

Svíčky, zpěv nebo slzy – to vše doprovázelo seskupení Payneových fanoušků před hotelem Casa Sur. „Zlomilo mi to srdce. Pamatuji si, když jsem byla dítě, hodně mě ve škole šikanovali. Jeho písně mi ale pomáhaly. Jsem zdrcená. Přišla jsem hned sem, jakmile to šlo ve zprávách,“ řekla jedna z jeho věrných fanynek Martina Belaustquiová podle The Guardian. „Naposledy jsem ho viděla před pár týdny na koncertě Nialla Horana (pozn. dalšího člena One Direction). Zpíval, tančil a skákal,“ dodala.

ČTĚTE TAKÉ: Rozmlácený pokoj zpěváka Liama Payna byl plný drog. Policie zveřejnila fotky z místa tragédie

„Jsem v šoku. Liam byl součástí mého dospívání, mojí adolescence. V argentinském fanklubu One Direction jsem už několik let. Zůstanu tady ještě několik dalších hodin“ prohlásila další truchlící fanynka Berenice Desmondová.

Policisté, kteří zde zasahovali, se snažili zachovat pořádek, uvádí britský deník Daily Mail. Uzavřeli dopravu a vchod do budovy hotelu ohradili páskou. Když zpěvákovo tělo naložili do červeného hasičského vozu, fanoušci začali tleskat a pokračovali až do doby, než vozidlo za zvuku sirény místo opustilo.

Správci hotelu zatemnili okna budovy a položili před ně černé tabule. Jakmile hasičský vůz odjel pryč, dav srocených fanoušků se postupně rozptýlil.

Truchlí Paris Hiltonová i matka Harryho Stylese

„Je tak smutné slyšet zprávy o tom, že zemřel Liam Payne. Posílám lásku a kondolence rodině i přátelům,“ napsala hotelová dědička Paris Hiltonová na sociální síť X. Soustrast vyjádřili i další celebrity – zpěvák Olly Murs, DJ Zedd, zpěvák Charlie Puth, rapper Ty Dolla $ign, účastnice reality show Ashley Iaconettiová nebo rapper Juicy J.

Komentář na sociální síti Instagram zanechala také matka dalšího člena One Direction Harryho Stylese. „Byl to jenom kluk…“ napsala v příspěvku Anne Twistová.

Co se v osudný den stalo?

Podle tamní policie stal osudným pád ze třetího patra hotelu v Buenos Aires. Ke zpěvákově smrti mělo dojít na ulici Costa Rica ve čtvrti Palermo. Místní deníky La Nación a Clarín uvedly, že k hotelu v bohaté čtvrti byla přivolána policie na základě tísňového volání kvůli údajnému „agresivnímu muži, který by mohl být pod vlivem drog a alkoholu“.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Prožívám nejblbější část života, prohlásila komentátorská legenda a otec slavného herce Jaroslav Suchánek

Tagy:
smrt hudba hotel společnost Harry Styles One Direction celebrita The Guardian celebrity hodnoty Buenos Aires Internet Paris Hiltonová Liam Payne umění a zábava umění, kultura, zábava a média smrt a umírání společenská rubrika