Fanoušci seriálu Buffy, přemožitelka upírů truchlí. Zemřel představitel děsivých příšer

Ve věku 68 let náhle zemřel americký herec Camden Toy, který exceloval v děsivých rolích v seriálu Buffy, přemožitelka upírů. Po dvou letech prohrál boj s rakovinou slinivky, oznámila jeho partnerka Bethany Hendersonová. O skonu hvězdy oblíbeného seriálu informoval web TMZ.

Hercova partnerka veřejnosti sdělila, že vážná nemoc mu byla diagnostikována v únoru 2022 poté, co několik měsíců trpěl „záhadnými bolestmi“. „Jeho stav se za poslední dva měsíce výrazně zlepšil, ale během několika dní se zase razantně zhoršil,“ uvedla Hendersonová s tím, že v posledních chvílích svého života už nebyl schopný komunikovat, připomíná web TMZ.

ČTĚTE TAKÉ: Velká rána pro televizní fanoušky: Hvězda seriálů Brooklyn 99 nebo Dr. House zemřela

Toy se podle jejích slov rozhodl nemoc tajit z „mnoha důvodů“. Přiznala, že jí je líto šoku, který jeho fanoušci utrpěli, když se o jeho skonu dozvěděli.

Na svého kolegu si v dojemném příspěvku na sociální síti X vzpomněl i jeho spolupracovník Doug Jones, s nímž Toy vytvořil nezapomenutelné postavy démonických Gentlemanů ze světa Buffy.  „Tohle je tak těžké. Tolik vzpomínek, jejichž součástí je mnoho společné práce, desítky let smíchu, společní přátelé, setkávání, cestování, fanouškovské sjezdy či objetí nejen mezi námi, ale i s příznivci seriálu,“ sdílel svůj smutek.

Toy kromě démonického Gentlemana ztvárnil i děsivou kreaturu Gnarla v sedmé řadě diváckého hitu, tedy obludy podobné skřetovi, jež se pásla na lidské kůži. Příznivce seriálu děsil rovněž jakožto strašidelný Turok-Han.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zemřel herec a dabér Ladislav Županič. Hlas propůjčil Eastwoodovi a dalším hvězdám

Tagy: