Fanoušci seriálu Přátelé smutní. Zemřel představitel Gunthera, bojoval s rakovinou

James Michael Tyler jako Gunther

Ve věku 59 let zemřel herec James Michael Tyler, který proslul jako číšník Gunther v seriálu Přátelé. Poslední tři roky bojoval s rakovinou prostaty, což veřejně přiznal až letos v červnu. Podstoupil chemoterapii a další léčbu, zákeřnou nemoc ale porazit nedokázal.

„Svět ho znal jako Gunthera (sedmého přítele) ze seriálového hitu Přátelé, ale Michaelovi blízcí ho znali jako herce, hudebníka, člověka, který se snažit zvýšit povědomí o rakovině, a milovaného manžela,“ citoval web TMZ prohlášení Tylerova manažera.

„Michael miloval živou hudbu, fandil fotbalovému týmu Clemson Tigers a často se ocitl v zábavných a neplánovaných situacích. Když jste se s ním jednou seznámili, získali jste přítele na celý život,“ uvedl dále hercův manažer.

James Michael Tyler ztvárnil v seriálu Přátelé číšníka a vedoucího kavárny Central Perk, kde šestice hlavních postav trávila většinu volného času. Původně byl najat jako komparz, ale získal větší roli, když se ukázalo, že jako jediný dokáže pracovat s kávovarem.

Rakovina prostaty mu byla poprvé diagnostikována v roce 2018, veřejnosti ale svůj boj přiznal až letos v červnu. To už se mu rakovina rozšířila i do dalších částí těla. Lékaři přitom byli zpočátku optimističtí, pak ale nastoupila pandemie koronaviru, která omezila veškerou další lékařskou péči.

„Rakovina se rozhodla mutovat zrovna v době pandemie, takže postoupila. Vynechal jsem vyšetření, což nebylo dobře. (...) Jsem ve čtvrtém stadiu. Poslední stadium rakoviny. Takže nakonec mě dostane,“ přiznal pro pořad Today show televize NBC. Zároveň Tyler zdůraznil, že rakovina prostaty se dá léčit, pokud je odchycena v rané fázi.

Herec zemřel v poklidu doma v Los Angeles v neděli ráno tamního času. Bylo mu 59 let.

Tagy: