Drsný konec fotbalového poháru. Fanoušci Sparty a Plzně se poprali přímo na trávníku

Fanoušci Sparty a Plzně se poprali přímo na trávníku.

Fanoušci Sparty a Plzně se střetli po finále MOL Cupu

Po závěrečném hvizdu finále poháru mezi fotbalisty Plzně a Sparty zasahovali těžkooděnci. Na hřiště totiž vnikli fanoušci obou týmu a někteří se poprali, vzduchem také létaly židle.

Fotbalisté Sparty ve finále domácího poháru MOL Cupu zvítězili po dramatickém závěru v Plzni 2:1. Pražané navázali na sobotní obhajobu ligového titulu a poprvé od roku 2014 získali double. Po konci zápasu ale na trávník pronikli fandové a došlo k několika střetům.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Krejčí při oslavách titulu podepsal dres „Jude Slavie“. Stalo se to ve spěchu, reagoval klub

Výtržnosti narušily i vysílání televize, na improvizované televizní studio na ploše dopadly židle pro fotografy, kterých se zmocnili fanoušci. Zasahovat tak museli těžkooděnci. Videa ze střetů se nyní šíří po sociálních sítích.

„Tak tohle ne, obrovský průšvih,“ napsal na síti X redaktor webu iSport.cz Pavel Šťastný. „A pak se zas budem divit, až budou kolem hřiště psi. Sparta vyhrála, fotbal prohrál. Idioti,“ komentoval incident fotbalový expert a bývalý profesionální fotbalista Zdeněk Folprecht. Další uživatel pak upozornil, že některé souboje nebyly zrovna férové a sdílel video, kde dva fanoušci napadají jiného.

„V době, kdy se bojuje za lepší prostředí pro fanoušky na stadionech.... Policie tentokrát v závěru zápasu pod sektory s fanoušky nestála. Už to vypadalo, že vše proběhne důstojně. Jenže pak někteří jedinci z Plzně předvedli tohle. Škoda. Tohle jsou dva kroky zpět,“ dodal uživatel Sporťák.

Incident odsoudil i hokejový brankář Dominik Frodl. „Gratuluju fans. Až bude zase debata o policistech na stadionech, tady je odpověď,“ napsal na síti X. „Průšvih fotbalových fandů je, že i když je většina normálních, mají mezi sebou i jedince, co nemají všechny Mumínky v údolí. Respektive tenhle má v údolí úplně vykradeno. Snahy o menší policejní nasazení jsou v tahu. Pomohla by jedna věc, kdyby si ho komunita sama srovnala, ale to se nestane,“ napsala na síti X sportovní redaktorka Darina Vymětalíková a sdílela video, na kterém je vidět, jak židle letěla na televizní studio.

Střety odsoudil i marketingový ředitel Sparty Kamil Veselý. „Někteří domácí fanoušci se rozhodli střelit fotbal do nohy. Oprava. Do hlavy. Úplně mi to zkazilo jakoukoli radost,“ napsal Veselý na síti X.

Ke střetům došlo už po sobotním ligovém duelu v Mladé Boleslavi, ve kterém si Sparta zajistila mistrovský titul. Ligová fotbalová asociace (LFA) se zabývá akcí těžkooděnců. Zasáhli proti několika fanouškům hostů, kteří vběhli na trávník. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) chce v reakci na sobotní události svolat pracovní skupinu složenou z policie a zástupců všech fotbalových klubů, se kterou hodlá otevřít nastavení bezpečnostních opatření na stadionech.

Tagy: