Fanoušci v slzách: Známý slovenský herec oznámil krutou diagnózu. Přemýšlí o svém pohřbu

Slovenský herec Marcel Nemec už několik měsíců znovu bojuje s rakovinou. O průběhu zákeřné nemoci zpravuje s nadhledem a humorem fanoušky na svém instagramovém profilu. Tentokrát jim však sdělil smutnou zprávu. Před pár dny oznámil, že mu zůstává posledních pár měsíců života.

„Jak byste naložili se svým časem a životem, kdybyste se dozvěděli, že vám zůstává pár měsíců života,“ zeptal se oblíbený herec svých fanoušků na sociálních sítích. Takových otázek si podle svých slov klade spoustu.

ČTĚTE TAKÉ: Krampol z nemocnice: Sekl jsem sebou kvůli kolenu, média píšou nesmysly. Těší se na další roli

Přemýšlí například i o tom, jak bude vypadat jeho pohřeb. „Co vím určitě, chci tam hodně barevných květin a barevně oblečených usmívajících se hostů,“ prozradil herec s tím, že pohřeb vnímá jako oslavu svého krásného a láskou naplněného života. Smrt pak jako začátek něčeho nového.

Projevil také přání ohledně toho, co by chtěl ve svém životě ještě stihnout. Rád by se třeba ocitl na divadelních prknech, kde strávil velkou část svého života a které mu podle jeho slov v nemocnici velmi chybí. „Ještě aspoň jedno představení. Zažít tu magii divadla, to nebeské spojení s diváky a tu neopakovatelnou atmosféru, lechtání v podbřišku, tu krásnou trému a zaslouženou děkovačku,“ popsal.

Přání mu částečně pomohly uskutečnit herecké kolegyně Jana Balzar Lieskovska a Renáta Ryníková, které ho v pátek navštívily v nemocnici. Pozvaly další přátele a společně s Nemcem pro ně sehrály představení. „Hráli jsme představení Navždy nebo nikdy. Je to tak symbolické, až z toho mám husí kůži,“ svěřil se herec.

Na skutečná divadelní prkna by se měl podle svých slov vrátit 19. ledna. V domovském divadle LA KOMIKA v Bratislavě má odehrát představení Z azbestu, informoval na Instagramu.

Své sledující požádal, aby mu nepsali nevyžádané rady a „zaručené recepty“ na uzdravení. Sám prý nejlíp ví, co mu dělá dobře a co jej uzdravuje. „Je to pozitivní přístup, láska, rodina, milované divadlo a zelená sušená rostlinka,“ zavtipkoval herec, který i v nelehké situaci stále bere život s nadhledem a humorem. „Vy ani netušíte, jak nám (doufám zdravým) lidem pomáháte tím, jaký jste. Jak nádherně píšete a motivujete k tomu, abychom nebyli nevděční a těšili se ze života,“ reagovala na příspěvek jedna z fanynek.

Nemec zároveň poprosil, aby mu lidé nepsali, ať bojuje. „Nejsem žádný MMA zápasník, jsem jemná umělecká duše s chutí žít v bezpodmínečné lásce,“ dojal fanoušky. Nic prý nevzdává, protože zázraky se dějí, dodal.

Tagy: